Certificatul fiscal este un document care atesta faptul ca proprietarul figureaza pe rolul administratiei financiare cu imobilul ce urmeaza a fi vandut, ca sunt achitate la zi taxele pentru imobil, ca proprietarul nu este urmarit de catre stat pentru eventuale debite sau amenzi. Certificatul fiscal este valabil 30 de zile de la data eliberarii. Daca cererea a fost depusa dupa data de 25 a lunii, certificatul este valabil pana la sfarsitul lunii urmatoare. Certificatul fiscal se elibereaza de catre Registratura Directiei de Taxe si Impozite a Primariei de care apartineti.
Certificatul se elibereaza personal proprietarului, pe baza actului de identitate.
Taxa de prima inmatriculare nu se pune decat daca masina e noua/ inmatriculata in afara.
Pai da...Din 03.01. 2013 a intrat in vigoarea noua lege... Daca masina ii inamtriculata in tara inainte de 2007 automat trebuie sa platesti o taxa fiind ca cele inainte de 2007 au fost scutite de platirea taxei. Daca prima inmatriculare a masini tale este dupa 2007 nu o sa mai fie probleme, platesti doar la Rar taxa de talon si de nr si gata! Succes!
Nu este nici o taxa la prima inmatriculare.Dar trebuie sa dai 200Lei ca sa schimbi numarul de inmatriculare. funda?
Cand vei trece pe tine masina trebuie sa mergi la primarie platesti o taxa de prima inmatriculare in valoare de 60 de lei si la CEC taxa de talon 30 de lei si bineinteles la RAR identificarea care este 120 de lei stiu ca acum 2 sapt am trecut si eu o masina pe numele meu. Certificatul fiscal este valabil o luna adica daca este scos din 16 este val pana la 1, daca este scos in 27 este valabil tot pana la 1, deci este valabil doar pana la 1 luna viitoare. Funda?
Da trebuie daca masina fost adusa inainte de2007 din afara si inscrisa in tara trebuie sa achiti taxa de poluare
bestialu96 întreabă: