| MihaiXMihai a întrebat:

Salut, am anvelope de iarna 205 / 55 / 16, pentru vara as vrea sa pun 215 / 55 / 16, intrebare, sunt bune cele de 215? Au aceeasi circumferinta cu 205/55/16?

Răspuns Câştigător
| kaTTsu a răspuns:

Trebuie sa tii cont de diametrul total al anvelopei (in cazul dimensiunii 215/55 16 este de 643mm iar in cazul 205/55 16 diametrul este 632mm rezultand o diferenta de diametre de 11mm adica -1, 71%. constructorii recomanda o diferenta de maxim + sau - 2, 5% deci te incadrezi) Ideea este ca la diametru diferit viteza indicata la bord va fi diferita de cea reala si nr de km parcursi de asemenea. Totul este sa pui anvelope cu aceleasi dimensiuni pe axa fata si respectiv pe cea spate. Sper ca ti-am putut fi de ajutor. Salut.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Uita te in CIV și vezi ce mărimi permite producatorul

| OldSoul a răspuns:

Eu iti recomand sa te uiti in cartea de identitate a masinii.
Daca ai acolo trecuta aceasta dimensiune de anvelope, atunci le poti monta fara griji.
In schimb, daca nu ai trecuta aceasta dimensiune, mai bine ramai la dimensiunile pe care le ai deja, in caz contrar, la un control in trafic poti ramane fara talon.

| blood0593 a răspuns:

Sunt omologate in talon? Cu215 o sa ai mai multa aderenta dar consum putin mai mare, 215 este latimea anvelopei deci teoretic tot cam aia ai fi, doar ca este posibil sa iti atinga in carenaje...

| MihaiXMihai explică:

Merci!