Daca pe certificat nu este completat nimic la rubrica "instrainat catre X la data Y", poti circula cam cat vrei tu, si le spui politistilor ca abia ai cumparat-o. Riscul sa fie reclamata deja ca instrainata si neinmatriculata sunt foarte mici, deci probabil vei trece cu brio de eventualele controale in trafic.
Nu scrie nimic pe pe el. Asta vreau sa circul cu ea pana ii fac inmatricularea. Am gasit loc disponibil pe 3 luna viitoare. Pana mea tipu sta a mers cu ea la plesneala neavand RCA. Eu am toate actele la ea. Are si ITP tot. Am vorbit cu un politist si cica daca nu o inmatriculez si merg cu ea imi ia talonul si numerele. Nu stiu cum sa fac ca iar o tin pe dreapta. Tipu a tinut o 3 luni fara sa ii faca inmatricularea. Si eu am acum la dispozitie 30 zile sa o inmatriculez. Nu?
Legea se aplica in 90 de zile de la vanzarea de catre proprietarul din acte. Tu ai luat-o de la intermediar, nu se pune.
Dupa lege, masina trebuie inmatriculata. Dar daca spui ca ai certificatul curat, poti circula cu ea, si le spui agentilor adevarul: ai cumparat-o acum. Eventual indulcesti povestea cu "am convenit cu proprietarul ca vom face actele peste o luna". Nu au ce sa iti reproseze in situatia asta.
Am luat legatura cu alt politist si asta mi-a spus cu totul altceva. A zis ca e ok. I am zis care e treaba si pot sa i fac RCA pe baza nr de inmatriculare. Si mi-a zis ca din moment ce o bag la primarie masina, am la dispozitie 90 de zile sa o inmatriculez. Nu stiu ce treaba mai am eu cu propietarul de pe talon din moment ce am fiscal, talon si carte. Omu nu are nici o vina ca tipu respectiv nu a inmatriculat masina la timp si a mers cu ea la plesneala. Dar oricum in caz de ceva am poza cu contractul intre baiatu asta si propietarul de pe talon. Eventual o scot la imprimanta
Depinde in ce fel considera el ca este ok. Ti-am zis cum aplica ei legea: cand vad instrainarea pe talon sau cand e denuntata masina ca vanduta si neinmatriculata.
Politistul probabil s-a referit ca "e ok" in sensul ca nu o sa fie necesara aplicarea legii.
Dar daca persoana din acte ar fi ceva mai panicata, si ar avea nevoie de numerele preferentiale sau s-ar teme ca nu cumva sa circule masina cu asigurare pe numele lui, ori pe la cine stie ce dubiosi, ar putea sa o reclame in a 91-a zi ca fiind instrainata si neinmatriculata, iar un control mai serios de la politie te-ar putea lasa fara numere.
Proprietarul din certificat are tot dreptul sa suspende inmatricularea dupa alea 90 de zile, indiferent de cate zile ai cumparat-o tu. Dar probabil nu o sa o faca, de aia "merge" sa mai circuli vreo luna, la noroc.