| Doku2002 a întrebat:

Salut.
Am cumparat recent un passat b6 break 2.0 TDI din anul 2006, Olanda. Vreau sa-l aduc in Romania, el deja are jante pe r18 si am auzit ca nu sunt legale aici, este adevarat? Sunt incepator si chiar doresc sa primesc niste sfaturi, multumesc!

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Sunt legale jantele 18" in Romania, doar ca smecherii nostri nu trec decat cateva dimensiuni in acte, pentru a avea prilej de amenda. Cat timp circuli cu autorizatie provizorie (numere rosii) nu ai treaba, dar cand mergi la RAR, solicita notarea tuturor dimensiunilor posibile pe masina aia. Daca duci o adeverinta de la reprezentanta, cu dimensiunile posibile, nu te pot refuza.

5 răspunsuri:
| Stefancalin1997 a răspuns:

Legale unde? In țară? Daca mașina are trecute pe talon jante R18 nu o sa ai probleme, ceea ce mă îndoiesc că are passat-ul.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Scrie in acte ca poti folosi r18? daca da atunci sunt legale oriunde

Răspuns utilizator avertizat
| ClaudiuM1997 a răspuns:

Salut. Verifica pe talon cand primesti masina daca e specificat ca accepta jante pe 18 si atunci nu ai probleme. Eu de exemplu am Seat Exeo ce e facut pe aceeasi platforma cu passat B5.5 tot 2.0 TDI si pot pun jante pe 18 fara probleme. In caz de nu apare atunci iti sugerez sa iti cumperi jante mai mici si o sa iti scoti banii cand le vinzi pe cele pe 18. Bafta!

| Digikey a răspuns:

Cat scoti numere rosii 3 luni nu te intreaba nimeni de jante.