| TimmyTim a întrebat:

Salut!
Am facut accident cu masina.

Este o masina veche de 20 de ani (un BMW E46) careia in ultimul i s-a facut o restaurare completa si am investit in ea cateva mi bune de euro.
(Motor / turbina / compresor / suspensii / frane / reparatii estetice / fluide - cutie - diferential / bucşăraie / etc... aprox. 5000 eur investiti)

Asiguratorul mi-a evaluat-o la un pret de piata de cca. 1800 de eur :/

Avand in vedere toata investitia facuta si starea reala a masinii (adica stare mecanica si estetica aproape perfecta...nu ca orice tigaie de pe drum chinuita cu 3-4-500 de mii de km si gaurita pe toate partile, etc, etc)
Exista posibilitatea sa primesc o despagubire mai mare?

Multumesc.

Răspuns Câştigător
| UserRo10 a răspuns:

Da. Faci reevaluare si depui toate facturile de piese si manopera si se face reconstatare. Mai primesti putin in plus. Problema e ca tu nu ne-ai spus ca e declarata dauna toala economica
Astfel masina a fost pusa in platforma si evaluata in functie de km, dotari, varsta si nu s-au pus aceste achizitii pentru care trebuia sa le spui de la inceput.

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pentru a primi despagubire mai mare, trebuia sa ai asigurare pe valoare de 10 mii euro (sau chiar mai mare).
Vei primi despagubire dupa valoarea asigurata (care este valabila daca dauna este de 100%).
Pentru daune mai mici, vei primi suma proportionala cu dauna (restul ramane paguba ta).

| TimmyTim explică (pentru Bula):

Pai da, mi-au dat "Dauna Totala"...

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu ai făcut tu o asigurare casco specială care să includă modificările nu vei primi decât valoarea calculată de ei.

| relian a răspuns:

Nu ai cum, sa primesti mai mult. Asigurarea se ia dupa modelul cel ai, se uita pe piata la o masina ca a ta, in stare buna de functionare, cit costa si aia iti da.

Ce reparatii ai facut tu, nu are nici o legatura cu valoarea acelei masini, ai reparato pentru ca trebuie sa o repari, altfel nu avea nici o valoare defecta, nu?
Nu se iau aia dupa ce spui tu, masini chinuite, gaurite, ia in calcul si km, deci ei cauta pe piata o masina asemanatoare ca a ta si cu km aproximativ la fel si vede ce valoare are.

Răspuns utilizator avertizat