| Leontin45 a întrebat:

Salut.
Am garanție la mașină în altă țară la mașină, am un VW Arteon.
Aș putea să folosesc garanția în România?
Garanția este de la un dealership numit JeanLain, acum eu cred că trebuie să mă duc în Franța unde este dealer-ul ca să fac schimburile pe garanție.
Aștept răspunsuri????‍♂️????‍♂️

4 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Depinde. Daca mașina este noua, este acoperita de garanție in orice reprezentantă. Daca masina e second hand, garantie e axordata de dealer, in condițiile contractului de vanzare cumpărare.
In privința schimburilor (filtre, ulei, alte consumabile sau piese de schimb), cat timp sunt facute intr-un service autorizat, nu afectează garantia masinii. Stiu ca unii ma vor contrazice, insa sunt reglementari europene comune si sunt multe procese câștigate pe aceasta tema.
Later edit: am recitit intrebarea si acum vad ca tu vrei sa faci schimburile in garantie. Poti detalia putin? La ce schimburi te referi? Daca te referi la schimbul de ulei, filtre si alte asemenea, acestea nu sunt acoperite de garanție, ci tin de revizia obligatorie.

| Simpatic a răspuns:

Doar daca masina a fost cumparata de noua am certitudinea ca garantia se aplica in toate statele UE, nu stiu ce conditii contractuale are aceast delear de care ne-ai spus nici cum ai achizitionat-o.
In general garantia auto ar trebui sa fie "transmisibila", dar una este daca am luat masina de la o reprezentanta VW si alta daca am luat masina de la un dealer mutimarca, o masina care chipurile mai avea 1 an garantie de la producator, dar cumparata de un autohaus de la cine stie ce alt proprietar si tot asa
Parcurile auto ofera si ele garantie la masinile sh dar este o garantie de cele mai multe ori falsa, ceea ce nu a dat producatorul nu poate garanta vanzatorul!

Nu stiu cum este la VW, dar stiu cum este la BMW cumparat de nou, de aceea nu stiu daca VW iti asigura schimb de filtre si ulei in perioada de garantie...

In orice caz poti vorbi la acel dealer francez, poti afla de pe documentele de achizitie ale masinii daca masina ai luat-o de noua sau era doar in garantie cativa ani si vanduta ca sh, si nu in ultimul rand poti suna la reprezentantele VW din Romania dupa ce ai aflam cum ai luat masina si sa intrebi daca masina ta face obiectul garantiei la reprezentanta VW Romania, evident trebuie introdusa in sistem masina ca sa beneficiezi de garantie aici, dar e ceva formal se introduce seria VIN in sistemul reprezentantei

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dacă e vb de mașină noua, garantia e oferita de producător și e acoperita de orice dealer autorizat.

Dacă mașina era sh și nu mai era în garanția producătorului ci doar o garanție de la dealer atunci da, doar dealerul respectiv o acoperă

| sierra1 a răspuns:

Mașina era second la dealerul ăla?