Si totusi de ce vrei acest Arosa?
Pentru ca "este o masina buna si pretul este unul bun"?
Ai gandirea aia ca "pentru incepator e mai bine o masina mica ca se parcheaza mai usor si cu un motor mic ca, consuma putin, si ca sa nu fii tentat sa conduci cu viteza"?
Nu stiu, intreb si eu.
Personal este doar parea mea, dar chiar daca esti incepator nu vad de ce ti-ai lua o asemenea "conserva" acum serios, e o masina jalnica, cel putin in opinia mea.
Bine, e o masina mica si e usor de parcat, dar chiar ai de gand sa conduci mereu masini mici? Odata si odata tot vei dori sa treci la o masina mai mare, de banii mai multi, atunci o vei lua de la capat cu parcarile, ba chiar mai rau, vei fi obisnuit sa parchezi o masina mica si prin urmare iti va fi si mai greu sa o parchezi, si respectiv vor fi sanse mai mari sa o zgarii, tot din acelasi motiv, ca te-ai obisnuit cu o masina mica.
Mai departe sa vorbim de putere, esti tanar cel mai probabil, nu ai asa de mare rabdare sa stai in spate unului biciclist, si indiferent ca vrei sau ca nu vrei tot vei fi nevoit sa mai faci unele depasiri ca te claxoneaza cei din spate, si in astfel de situatii trebuie sa te grabesti, deci totusi ti-ar prinde bine sa mai ai acolo undeva, la pastrare ceva putere in plus, sa nu mai spun daca vorbim si de situatii neprevazute.
Si din nou, o situatie si mai neplacuta, cazul in care intra altcineva in tine, intr-o asemenea masina esti destul de fragil.
Si desigur nici mare stabilitate nu ai intr-o asemenea masina.
Acum desigur daca circuli doar in oras nu se prea aplica situatiile de mai sus, dar daca circuli si in afara localitatilor, nu e o alegere tocmai inteleapta.
Acum desigur asta a fost doar opinia mea, bazata pe experienta mea, si pataniile altora, dar nu are rost sa intru in detalii.
Cat despre recomandari, cred ca un Opel Astra G ar fi o alegere destul de inspirata avand in vedere bugetul tau.
Orice ai alege, gandeste-te bine, o masina nu o cumperi in fiecare zi, asa ca gandeste-te mai in profunzime la ce nevoi ai de la o masina.
Multumesc mult pentru raspuns.Ai dreptate 100% pentru ca de asta am si intrebat despre aceasta masina, deoarece m-i s-a parut nesigura si incapabila.Am mai vorbit cu ai mei(sunt tanar am 18 ani) din spusele lor pentru a avea o masina si sa nu platesc multi bani direct s-au gandit sa imi cumpere o masina pe care sa o tin ceva timp doar ca in leasing.Din cate am vazut un Alfa Romeo 159
3 690 EUR 2006 171 500 km Diesel Sedan.E puternica are 150 de CP, dar nu conduc sportiv, ci regulamentar.Se merita?
Da, de meritat, merita, doar sa o verifici amanuntit inainte de a cumpara-o, ideal ar fi cu un mecanic, e un model mai rar intalnit si nu e bine sa treci cu vederea eventualele defecte.