| skrillex96 a întrebat:

Salut. Am la mașină un amplificator nou montat în portbagaj și din cauza condensului sau a umezelii, contactele la care sunt legate difuzoarele și părțile metalice au început să rugineasca.
Mă gândesc să îl dau jos sa curat rugina cu o soluție, după care să curat cu spray de contacte.
Apoi sa dau pe aceste foarte fin cu "ceva" care sa protejeze pe viitor, dar cu ce anume?
De umezeala din portbagaj nu știu cum sa scap, deoarece nu știu de unde vine, pana și unele scule pe care le aveam au început sa aivă pe ele un strat de rugina.

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Le desfaci, le cureti, introduci tub termocontractabil, il tragi pe zona neizolata si il incalzesti usor cu bricheta. Se va strange in jurul contactului. Vezi ca sunt de mai multe grosimi.

https://www.emag.ro/......DN55M1BBM/

Bula
| Bula a răspuns:

Te sfatuiesc sa nu te atingi de contactele si sarmele ruginite (pana ce mai functioneaza), fiindca poti avea surpriza neplacuta sa nu mai functioneze!
Mai bine, verifica unde intra umezeala (sau chiar aciditate) in aceea zona!

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pulverizeaza doar spray de contacte pe deasupra, fara altceva. Poti pulveriza periodic, chiar si zilnic.

Umezeala din portbagaj provine probabil de la un cheder, sau de la rugina in zona geamului. Verifica sub roata de rezerva, daca ai cumva apa adunata, da-i drumul (gaureste un dop din podea), ca sa se usuce.