Nu stiu sa-ti raspund la toate intrebarile astea, pentru ca eu nu m-am dus paralel sa cumpar masini. Am invatat intai ce acte imi trebuie.
Pentru "duplicat la carte", probabil trebuie sa se adreseze ultima persoana mentionata in aceasta (cel din talon), sa o declare pierduta in monitorul oficial, apoi sa ii elibereze RAR un duplicat.
Pentru fiscal, nu stiu cum se rezolva aceste situatii, adreseaza-te unui birou de acte auto, daca vrei sa inmatriculezi masina. Daca nu, las-o asa, eventual contacteaza proprietarul din certificatul de inmatriculare, sa ii spui ca e la tine masina, si asigura-te ca nu e declarata furata, sau instrainata si neinmatriculata.
Sunt nelamurit cum ai cumparat masina, fara sa faci contract cu proprietarul masinii. Avea "baiatu" o procura speciala pentru a vinde masina?
Aaa nu am facut nimic la mana am dat o tura cu masina i-am dat telefonul si o dif de bani si gata am plecat mi, a aratat atunci actele asigurarrea itp talon dovada ca nu e taxa recuperata dar am uiatat de carte si m, am trezit pe drum
Esti foarte naiv. Nu ti-ai pus problema ca masina poate fi furata? Cum o s-o inmatriculezi fara contract de vanzare-cumparare? Nu te-ai gandit si ca masina poate fi deja radiata de proprietar?
Pe certificatul de inmatriculare ai seria cartii de identitate.
O masina fara carte de identitate poate circula, insa la ITP, de exemplu, se cere cartea. Dar cum traim in RO, te asigur ca se poate rezolva si asta...
Stiu am gasit sa verific a bagat pe site-ul de la RAR si modul de verificare dupa seria sasiu,.,,, si de itp nu stiu ce sa fac as incerca sa il fac si fara carte... dar imi este asa sa stiu ca ala la cine e cartea o poate radia oricand de aceea nu prea vreau sa bag bani in el,,,, apropo pe talon scrie ca are 2 sau 3 itp-uri facute in AG acolo este si masina inmatriculata si ultimu itp pana in luna a 10 este in ph cartea nu este la propietar la cel din AG deoarece ultimu itp este facut la mine in PH,,, acum vine intrebarea daca incerc sa dau de propietaru din talon adica de cel din AG si vorbesc cu el imi poate face un duplicat la carte sau alta carte sa stiu ca am actele in regula astept raspuns tau, o seara buna
Cum spune si colegul, tu nu ai cumparat masina legal. Nici nu prea stii ce ai cumparat.
Cauta proprietarul si incearca sa faci rost de urmatoarele de la el:
-cartea de identitate
-contract V-C
-fisa inmatriculare + certificat fiscal
Pe langa alea, mai ai de scos adeverinta ANAF cu privire la taxa, certificat de autenticitate, asigurare in vederea inmatricularii, cerere de inmatriculare, etc.
Fara cartea de identitate, nu poti face nimic, mai ales ca din punct de vedere legal, tu nu esti proprietarul acelei masini, si nici macar nu detii toate actele.
Am dovada anaf ca nu este recuperata taxa dar nu am carte. am sa incerc sa dau de propietar sa vb cu el sa imi scoata duplicat la carte si daca o mai fi la el fiscalul daca nu suncer chiar nu imi pasa de fiscal il las la ala care are cartea poate se invata minte. si sa vorbesc cu propietaru sa imi faca si contract de vanzare cumparare daca se poate sa nu ii fi dat lu altu,,, dar pe mine ma intereseaza cel mai mult cartea masini... de inmatriculat pe numele meu nu merita numai identificarea este 800 lei plus alte costuri nu ma deranjeaza daca nu este pe numele meu am sa ii platesc amenziile propietarului daca ii vin si cele de radar sa se duca unde e fiscalu va multumesc pentru sfaturi
121 de lei costa identificarea RAR. Am mai pus eu un 50, ca facea scheme 'injineru', ca i-am dus o rabla (si cam asa era).
Mai ai de platit 40 de lei pentru certificat, 40 pentru numere, taxa de inmatriculare 60 de lei, impozitul pe perioada curenta si cea mai scumpa parte, asigurarea.
Amenzile se duc la adresa din certificatul de inmatriculare, nu "unde e fiscalul". De la fisc o scoti si-o bagi cu orice hartie, cu conditia sa se achite impozitul.
Invata mai multe despre tranzactiile cu masini, ca altfel risti amenzi si 'belele' maricele.
Pai si eu daca imi da propietaru duplicat la carte si alt talon ca asa am inteles pe aici pe colo ca imi schimba si talonu. cel care detine acum cartea imi mai poate face ceva daca eu am alta carte cu alt talon o mai poate radia sau ceva de gen... ca presupun ca propietaru a scos fiscalu si la dat odata cu cartea si poate si contract de vanzare... propietaru imi mai poate scoate alt fiscal si sa pot face alt contract de vanzare sau ma poate ajuta doar cu cartea?
Nu stiu sa-ti raspund la toate intrebarile astea, pentru ca eu nu m-am dus paralel sa cumpar masini. Am invatat intai ce acte imi trebuie.
Pentru "duplicat la carte", probabil trebuie sa se adreseze ultima persoana mentionata in aceasta (cel din talon), sa o declare pierduta in monitorul oficial, apoi sa ii elibereze RAR un duplicat.
Pentru fiscal, nu stiu cum se rezolva aceste situatii, adreseaza-te unui birou de acte auto, daca vrei sa inmatriculezi masina. Daca nu, las-o asa, eventual contacteaza proprietarul din certificatul de inmatriculare, sa ii spui ca e la tine masina, si asigura-te ca nu e declarata furata, sau instrainata si neinmatriculata.