5 l la un rezervor de măcar 50? NU are nimic! Du-te liniștit cu ea la plimbare. Dar nu repeta rețeta asta prea des
Bine sigur nu e.
Ne spui tu daca e problema sau nu.
Daca n-ai avut bani sa faci macar full peste greseala aia, inteleg ca astea-s conditiile.
Stiu un mosneag care a venit 100km cu benzina de 100 de lei in rezervor, si cativa litri de motorina. Avea un A4 2.0 TDI PD.
Masina oricum era o parnaie, nu parea sa fi patit ceva de la benzina, dar ca fapt divers, a descoperit ca nu baga caldura iarna. Deci sufla garnitura de chiulasa. De la aia sau doar de la simplul fapt ca e motor VW, nu stiu.
Benzina este corozivă față de motorină, și a modificat proprietățile a ceea ce înainte numeai motorină, pentru că acum în rezervor ai o substanță formată din 5 litri benzina și restul motorină. Prima proprietate pe care a modificat-o este rezistența la aprindere, pe care a scăzut-o. Cu cât nu se poate estima.
Motorina are o rezistență mare la aprindere, de aceea se folosește la motoarele cu compresie. Motorina ta acum are o rezistență mai mică, și deci pot apărea detonări aleatorii, cât de multe și în ce circumstanțe nu știu să-ți zic.
Sfatul meu este să golești rezervorul. De fapt eu as fi golit rezervorul înainte să pun 30 de litri peste.
Nuuuu, n-are nimic!
De fapt, daca benzina e mai ieftina ai putea sa-i pui benzina.
Sau gaz.
Sau sa o incarci electric, ce mai conteaza; uita-te si tu ce e mai ieftin.
Frank51 ti-a raspuns mai serios