| Popek_Kals_1999 a întrebat:

Am nevoie de ajutorul persoanelor cu experienta in domeniul auto.
Dispun de suma de 7k euro si vreau sa imi achizitionez o masina doar ca nu prea ma pricep la motorizari.
Ce masina imi recomandati?
Multumesc.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde ce vrei sa faca masina aia, ce gusturi ai la capitolul asta, cati km vei face, ce buget ai pentru intretinere, etc.
Multi vor recomanda Logan si alte conserve noi, ceea ce este corect dpdv economic. Sunt masini la limita definitiei pentru "automobil". Adica nu ploua in ele si ajungi la destinatie, atat. Eu nu as putea sa ma deplasez cu asemenea conserve, sunt obisnuit cu clasa medie-mare, sau hatchback-uri serioase. Conservele ma sperie.
Deci, revino cu preferintele tale si mediul in care voi folosi masina, apoi putem sa dam recomandari cinstite.
Daca faci drumuri scurte, mergi din start pe ideea unui motor pe benzina, cu un raport de eficienta bun.
Recomanda cineva Ford 1.0; ecoboost 1.0 e cea mai prastie motorizare de la Ford, o confirma si posesorii. Ford e o marca buna, dar nu toate motoarele lor sunt reusite.
O conserva mai buna decat Logan, usor de intretinut, cu confort decent si intretinere usoara, este Skoda Rapid. Are un amic una cu motor 1.0 TSI (versiunea imbunatatita, cu curea de distributie), merge foarte bine, nu face probleme. Mie imi place coaja, cu toate ca e dintr-o clasa inferioara gusturilor mele.

13 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

2l benzina maxim. In banii aia honda ceva din Germania nu Romania. Cauta reprezentante germane cu muncitori germani nu turci sau negrii si foloseste carvertical sa verifici ca e in regula cu nr VIN al masinii - gasesti aici mobile.de sau autoscout24.ro pune dealer la cautare personal nu inghit masiniile germane imi plac alea cu volan pe dreapta mult mai bune si intretinute ca la carte. Nu orice sofer stie sa mearga cu volan pe dreapta sau se plange ca e greu - in gb vezi pe autotrader.co.uk cu 4000€ gasesti masina buna sau 5000€ vreo 700€ drumu cu avion inclus si intors dupa inscrierea in ro dar iti cere un CP baga-l pe asta IP11 4HQ la cautare apoi dai national pentru raza de cautare

| Simpatic a răspuns:

Nu ne-ai zis ce caroserie preferi : sedan, wagoon, hatch etc
Apoi sa fie diesel sau benzina?
Cam ce an sa fie?
Am dat o cautare larga dupa suma ta de 7000 euro :

https://www.autovit.ro/......--seg-suv/

ps: ai 167 de pagini de urmarit, spor, singur gasesti ceva sa-ti placa

| sierra1 a răspuns:

Mașină nouă: dacia!

| Sofer a răspuns:

Bmw 318d 2010
Audi a4 2009 2.0 tdi
Vw Passat b8 2010-2012 sau Passat cc.
Skoda Octavia
Ford Focus
Opel Astra
Si alte variante ce nu e nemțesc.
Honda civic
Honda accord (ar mai fi dar atât îmi vin în minte acum).
Era mai simplu sa spui ce mașina îți place. Tu îți cumperi ce îți place, nu ce ne place noua.

| Digikey a răspuns:

Una verde.
Funda?

| sierra1 a răspuns (pentru Digikey):

Ce sclintit ți-a dat "nefolositor"?

| Digikey a răspuns (pentru sierra1):

SearchingHard

| sierra1 a răspuns (pentru Digikey):

Ce să zic, in șapte ani = Folositor: 54

| Popek_Kals_1999 explică (pentru Digikey):

...
gluma asta era in 2004

| Digikey a răspuns (pentru Popek_Kals_1999):

Poti sa o iei si ca pe o gluma.

| goguPatent a răspuns:

Eu mi-as lua un Focus. Ala cu motor de 1.0

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Salut. Depinde ce vrei? Daca calatoresti mult si in exterior atunci ceva diesel. Daca stai doar in oras pe benzina. Daca tot ce te intereseaza este fiabilitatea cumpara ceva cu motor aspirat pe benzina. Recomandarea mea este Renault Megane 3 1.6 MPI. Daca e diesel, atunci cam orice cu motorul 2.0 TDI CR euro 5 de la VW/skoda/Seat/Audi, 1.6 CRDI de la Hyundai/Kia sau 1.5 DCI de la Renault.

| Speranta12 a răspuns:

Noi aici pe TPU nu dam spoilere.