Ce legatura are bataia cu aditivu? Pfff voi credeti ca deacu se strica ceva lipesti cu glue, se strica ceva bagam ulei,mai cunosc eu un mecanic care pune vaselina la orice piese,metal,plastic,asa a invatat el cica pe vremuri,vaselina e buna la orice
Sa pui a ditiv in rezervor? Dar despre ce aditiv este vprba mai exact? Aditivii sunt pentru mai multe chestii. Daca te referi la aditivii care adera la piesele in miscare,frecare atunci este vorba despre cel care se pune in ulei.
Aditivii de genul asta adera la piesele din interiorul motorulul,mai ales acolo unde e ste frecare,deci formeaza asa ca un strat foarte fin,piesele raman cu acest aditivi pe ele si asigura o frecare mai usora,mai exact pisele nu se mai freaca asa fier pe fier,bine vorba vine,dar asigura o ungere mai buna a pieselor in frecare,deci uzura va fi mai scazuta.
Acum,daca tu ai ceva piese foarte uzate,care bat sau mai stiu eu ce fac,ori se aude la tine,acest aditiv nu o sa iti rezolve problema.
Mmai sunt aditivi care se pun in benzina, motorina, bine nu stiu daca se numesc aditivi, dar se pun in combustibil, aia curata injectoarele, deci se pun in rezervor.Si asa mai departe, mai sunt si alte subtsante fiecare cu utilitatea lui.
Cred ca tu vorbesti de al ce se pune in ulei, deci asta se pune pe acolo pe unde pui si uleiul la motor.Nu trebuie sal amesteci cu nimci,pur si simplu se pune, el o sa fie antrenat de piese, se amemsteca cu uleiul din motor si se va duce peste tot.
Dar cand pui aditiv, de regula asta se baga odata cu uleiul, si inlpcuieste aceaiasi cantitate de ulei, adica dau un exemplu asa orientativ.Sa zic ca la un motor intra 4 litri de ulei ok? Vei pune 3 litri de ulei si 1 de aditiv, sau vei pune uleiul 4 litri si o cantitate mica de aditiv,asta depinde de aditiv,scrie pe el ce si cat se pune.
Concluzia? Degeaba pui, problema o sa ramana, o sa dai bani degeaba, bani irositi.
Aditivii se pun intr-un motor bun, ca sa il mentii, sa il protejezi mai bine.
Deci daca ai bataie la motor fie el bmw, tractor, dacia, bugati sau escavator poti sa-i pui toti aditivii din lume ca nu are nici un efect. Mergi cu masina la un service pana nu se strica mai rau, ca e de rau daca bate ceva.