| L3onardus a întrebat:

Am o fabia pe gpl si in ultimul timp consumul a crescut radical. Consumul din bord este ca si inainte doar ca atunci cu 10l faceam 150 km iar acum de abia fac 100. Am auzit ca din cauza temeraturilor ridicate gpl-ul vara se dilata si cauzeaza aceste simptome. Chiar si asa si nu mi se pare foarte normal, caci masina o tin cel mai mult in garaj, iar atunci cand merg cu ea, cel mai mult merg seara. Ati mai auzit de o asemenea situatie? Ce ma gandesc sa fac acum, este sa schimb locatia de unde alimentez, poate asta va functiona.

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Incearca alt furnizor gpl si vezi https://nordservice.ro/......e-gpl.html

| Simpatic a răspuns:

Nu stiam de faza cu temeperatura, in schimb in orice anotimp gazul lichefiat se consuma mai repede decat orice forma de combustibil, stii zicala aia ca gpl arde curat, este adevarata dar daca ar fi sa compari cu consumul pe benzina cel cand esti pe gpl va fi mai mare simtitor.
Acum ca a crescut ceva mai mult poate fi si de la anumiti senzori...in special senzorul de oxigen (sonda lamba) cade si creste consumul.Rog o verificare pe tester pentru a verifica teoria mea.

| L3onardus explică (pentru Simpatic):

Este posibil sa fie sonda lambda caci am si eroarea PO420, desi o am de ceva timp iar pana acum nu m-a afectat.

| Simpatic a răspuns (pentru L3onardus):

Este foarte sigur, ea da valori gresite in ECU de acolo consumul crescut, sfatul meu inlocuieste-o imediat altfel se va duce si catalizatorul.
Recomand o sonda ori originala dar este scmpa ori una aftermarket dar cea mai scumpa disponibila, nu de acelea universale caci nu-s bune de nimic!

| Panamax a răspuns:

Ai grija de unde alimentezi.Sunt distribuitoride la care fac 400km cu un plin si altii care fac doar 200 cu un plin.