| Grof_Paul_2001 a întrebat:

Salut, am o întrebare:are habar cineva daca motorul 1.4 tsi de la VAG de 140 de cai este twincharger adica la fel ca cel de 160 respectiv 170 de cai cu probleme? Zic de motorul din perioada 2006-2013

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Ce-i ala twincharger? Intreb ca idee, nu am mai auzit. Sa inteleg ca VW fabrica masini cu motoare defecte? laughing e bun si asa rau, interesanta chestie, fac aia masini deja stricate laughing si le vinde cui anume, tie probabil.

Motoarele alea au turbina, se numesc turbocharger nu twin charger.
Twin turbo aia da, is motoare la care se pun 2 turbine, dar nu vad la trotineta aia cum ar pune aia 2 turbine pe un motor de ventilator laughing
Turbine duble se pun pe masini cu motoare in V, la motoarele in linie, chiar de ar fi motorul f mare tot o turbina poti pune.

Asa nume de asta pompos sa atraga prostimea, pun si aia de la BMW asa scriu pe motor twin turbo laughing dar e numa o turbina.

Daca intrebi, zic ca is 2 turbine in una laughing vraja marii, povesti nemuritoare, dar na cuvintele se par ca atrag naivi destui care pun botu.
Asa ca trotineta aia de 1.4 poate avea turbina, sau poate sa nu aibe, dar nu twin ce spui tu laughing
Nu conteaza ce perioade, poate sa fie si de toamna, nu e ce spui tu.

| Grof_Paul_2001 explică (pentru relian):

Omule zic sa cauti si sa te informezi mai întâi si dupa sa comentezi asa de an proasta.Twincharger e motorul care are si turbosuflanta si compresor mecanic pus pe Scirocco Golf 5 GT si golf 6. N ai fost niciodată cu o asemenea masina si crede-mă că trage la fel de tare ca si un 2.5 diesel fiind si masina ușoară

| relian a răspuns (pentru Grof_Paul_2001):

Da poate ca nu am fost cu masina aia, de regula nu merg in si cu trotinete, folosesc masini mari, puternice, asa e pe aici pe unde is eu.
E bun, pune 2 chargere, doar sa ajunga la 170 CP, is lamurit. Am vazut un Golf de 2 litri scoatea 225 CP. La fel si Jetta, acelasi motor, 225 CP. Daca au atit turbina cit si supercharge e clara ce buni is cei de la VW laughing

Nu m-am gandit la chestia asta cu supercharger, sau Kompresor cum spun cei de la Mercedes. Supercharger se numeste, asta asa ca idee, doara Mercedes il numeste Kompressor.
Ala ce se monteaza pe fulia arborelui cotit, ala e Supercharger, dar asa ca brand mai cunoscut, doara VW ce pune, se pare ca atit pot laughing

Audi, BMW, Mercedes, la motor de 2 L, doar turbina si ajunge si la 260 CP.