| ferar12 a întrebat:

Salut am o intrebare! Astazi un taximestrist a intrat in spatele meu, eu consider ca a fost vina lui! el a zis ca e vian ema ca am pus frana brusca deoarece s-a bagat un copil in fata masinii voi ce ziceti vina mea sau a lui?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu conteaza ce ai zis tu sau taximetristul, conteaza ce a stabilit sau va stabili politia, daca nu ati facut o constatare amiabila.
Daca este asa cum spui a fost vina taximetristului, a circulat prea aproape de tine.

Bula
| Bula a răspuns:

Legea nu spune ce distanta de urmarire este admisa, dar spune ca trebuie sa fie distanta suficienta pentru a se putea putea opri la nevoie, inainte de tamponare.

Ca urmare, de vina este totdeauna care intra din spate intr-un alt vegicul.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Orice șofer știe ca e vina celui care a lovit din spate ca nu a păstrat distanta

| lpavel a răspuns:

E vina lui ca nu a pastrat distanta si poate nu era nici atent...

| Ineys a răspuns:

De regula vinovat este cel care intra din spate.
In acest caz ar putea fi de vina si persoana care a traversat fara a se asigura, deoarece te-a fortat sa opresti brusc si din aceasta cauza cel din spatele tau a intrat in tine.
Asta daca mergea la o distanta respectabila fata de tine. Daca era fix in spatele tau la 50 de cm, este clar vina lui.

Tu nu esti vinovat in nici un caz, deci stai linistit.

| Panamax a răspuns:

Te duci la politie si declari accidentul in 24 de ore, daca o face taximetristul ramai pieton o luna.

| sopranaCadaverica a răspuns:

Dar erai la trecerea de pietoni sau unde? Daca nu mergeai cu viteza prea mare nu mai erai nevoit sa franezi brusc si nu s-ar fi intamplat nimic. Poate fi si vina lui ca mergea la fel de tare ca tine si nu a pastrat distanta.