| ferar12 a întrebat:

Am o intrebare! Cand apas pedala pana in jur de 2500 de turatii iese fum destul de ok! De ce cand dau la 4 mii de turatii iese mult fum negru amastecat cu putin alb? Eu am peugeot 407 la mine in carte scrie ca e euro 4, este ceva normal sau e o defectiune la ceva ca eu nu am nici o eroare in bord?

3 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Amestec bogat, consum destul de mare de benzina. Daca este diesel, este normal. Nu este turbo.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Probabil vorbesti de un turbodiesel. Eu zic ca sunt doua variante plauzibile:
1. O calci rar, deci se aduna funingine in evacuare, si cand in sfarsit o turezi, iese toata funinginea aia;
2. Ai injectoarele 'duse', baga prea multa motorina.
Alte cauze ar putea fi:
-senzorul MAP defect (sesizeaza presiune mai mare decat este de fapt)
-clapeta de aer blocata/decalibrata (daca exista)
-filtru de aer obturat (murdar)
-soft ECU modificat (marit debitul pentru putere).

Oricum, fumul negru nu este foarte grav, mai ales daca apare doar la turatii ridicate. Grav este cand e albastru, sau alb, si mai ales cand nu iese pe evacuare laughing

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Relativ normal daca e motor diesel si daca in mod normal o conduci sub turat..Motoru diesel arde mai murdar decat cel pe benzina, din aceasta cauza se aduna mizerii pe teava de esapament (mai ales cand conduci subturat) si cand dai o talpa sanatoasa aceste mizerii ies pe teava => fum negru. Recomandarea mea este sa mergi mai turat zi de zi si atunci ajuti motoru happy.