Http://www.4tuning.ro/calculator-taxa-auto-2012/ poti intra aici si sa calculezi!
Cauta calculator taxa de poluare 2012, introduci datele cerute (sunt mai multe, nu numai anul fabricatiei si capacitatea motorului) si afli. Numai bine!
Iti da raspunsurile diferit am facut asta vreau sa stiu sigur ca nu sunt in Romania sa ma duc la politie sa intreb
Taxa nu se calculeaza de politie ci de organul fiscal de la domiciliul tau, aflat in subordinea ANAF, conform Procedurii aprobate prin Ordinul ANAF nr.28/2012, citez:
"1.1. Taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, reglementatã de Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, denumitã în continuare lege, şi de Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 9/2012, denumite în continuare norme metodologice, se calculeazã de organul fiscal competent din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã.
1.2. Organul fiscal competent din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã este:
a) în cazul persoanelor fizice - organul fiscal în a cãrui razã teritorialã persoana fizicã îşi are domiciliul fiscal;
b) în cazul celorlalţi contribuabili - organul fiscal în a cãrui evidenţã contribuabilul este înregistrat ca plãtitor de impozite şi taxe.
1.3. Organul fiscal competent stabileşte taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule pentru urmãtoarele situaţii reglementate de lege:
a) ca urmare a solicitãrii primului proprietar din România al autovehiculului, care intenţioneazã sã efectueze înscrierea în evidenţele autoritãţii competente a dobândirii dreptului sãu de proprietate asupra autovehiculului respectiv;
b) ca urmare a solicitãrii persoanei fizice ori juridice de repunere în circulaţie a unui autovehicul dupã încetarea exceptãrii sau scutirii prevãzute la art. 3 şi 8 din lege;
c) ca urmare a reintroducerii în parcul auto naţional a unui autovehicul, în cazul în care la momentul scoaterii sale din parcul auto naţional i s-a restituit proprietarului plãtitor valoarea rezidualã a taxei;
d) cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate în România asupra unui autovehicul rulat, cu respectarea urmãtoarelor condiţii:
d1) pentru acest autovehicul nu a fost achitatã taxa specialã pentru autoturisme şi autovehicule, prevãzutã la art. 2141-2143 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în vigoare în perioada 1 ianuarie 2007 - 30 iunie 2008, sau taxa pe poluare pentru autovehicule, prevãzutã de Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în vigoare începând cu data de 1 iulie 2008 pânã la 12 ianuarie 2012;
d2) autovehiculul nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule sau a taxei pe poluare pentru autovehicule, potrivit reglementãrilor legale în vigoare la momentul înmatriculãrii autovehiculului în România.
1.4. Calcularea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se face cu ajutorul aplicaţiei informatice-suport realizate şi implementate de Direcţia generalã de tehnologia informaţiei."
In actele normative amintite - legea nr.9/2012 si HG 9/2012 - exista niste formule de calcul, sunt destul de complicate, de aceea ti-am spus sa cauti un calculator. Daca te-ai uitat ai vazut cate date trebuie introduse. Daca crezi ca te descurci poti lua formula din lege, sa pui datele concrete si sa calculezi taxa. Totusi cel mai bine este sa mergi la organul fiscal, avand toate datele necesare si o sa-ti calculeze taxa. Numai bine!
Depinde ce EURO ii daca ai EURO 3 atuncea taxa sare peste 1500 euro si poate sa ajunga pana la 2500euro la motor de 1.8... Daca ii euro 4 scapi mai ieftin! Conteaza si dotariile pe care le ai! Si gradul de poluare! Multe difera! Eu am avut un VW Passat din 2001 motor 1900cmc euro 3 si in loc de 1700euro am platit doar 250e! Am apelat la un avocat si am dat statul in judecata! Succes
Daca masina are mai multi de 3 propietari inaintea ta nu dai nici o taxa de poluare.
Si pentru cea din 2001 ar costa in jur de 1500-2500 de euro.
A doua cam la fel.
"cat mar ajunge"? - din cate stiu, un mar pe zi este suficient. cam atat recomanda doctorul. unii mananca si cate cinci-sase mere, dar cred ca e prea mult.
Stanmariusvasile întreabă: