| Andrei4k33 a întrebat:

Salut! Am o întrebare pentru cunoscători. Am un peugeot 207 an 2008, motorizare 1.4 vti și îmi doresc sa schimb volanul cu unul mai sport, de gt sau asa ceva, știți cumva dacă este posibil?

2 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Ai intrebat ca ai o masina Peugeot 207 probabil este modelul masinii, si anul 2008, daca ai spus modelul masinii si anul, urma sa spui si ce model de volan vrei sa pui, de la ce masina anume.GT ala ce inseamna? Gt au foarte multe branduri,ca initiale, deci trebuie sa spui clar am masina X si vreau sa pun volanul de la masina Y.

Ca idee sa pui un volan de la alt brand, nu prea cred ca se potriveste, trebuie sa pui ceva tot de la brandu ala, adica de peugeot.De ce? Pt ca daca volanu ala are comenzi pe el, atunci acele comenzi trebuie sa se potriveasca la volanul ce vrei u sa il pui.

Acele butoane, au sub ele si un modul electronic, ala sta ca si butoanele pe volan intr-un loc anume.Sa pui alt volan de la alta masina nici o sansa.
Nu ar fi numai asta, ar mai fi airbagul, tu trebuie sa pui airbag ce se potriveste cu mufa de la masina ta, alte branduri au alte mufe, alte fire altfel rulate etc.

Poti cauta la masina ce o ai tu un volan sport, pentru ca masina aia a fost facuta cu mai multe modele de volan.Sau poti cauta pe net volan after market sport la care sa se potriveasca toate comezile de pe volanul tau.

Daca faci tu schimbarea asta,o sa trebuiasca sa ai si un scaner sa stergi eventuale coduri ce vor apare,mai mult ca sigur o sa apara lumina la bord de airbag,lumina ce va trebuie sa o stergi.
Poate sa apara,poate sa nu,depinde de masina,dar trebuie sa te astepti la orice.
Comenzile din volan trebuie sa se potriveasca pe volanu ce vrei sa il pui,alea alea tale din volanul cel ai acum,altfel ce pui tu nu o sa fie compatibil cu computerul masinii tale.
Acele comenzi din volan,au acel modul care comunica cu computerul masinii,deci daca pui altceva, acele comenzi nu or sa functioneze. Daca cumperi modul nou, atunci va trebuie sa il programezi, asta se face la reprezentanta, dar si modu nou trebuie sa intre in volanul ce tu vrei sa il pui.

Dupa cum observi desi la prima vedere pare f simplu, nu e chiar asa de usor.Plus de asta un volan de la alt brand de masina,poater nu intra in axul de la masina ta.

Eu am schimbat volanu la raia mea,dar am luat tot volan de acelasi brand sa zic bmw,am luat volan tot de la modelul ce il am dar sport,sa potrivit pe ax, sau potrivit si comenzile, a fost floare la ureche laughing na trebuit sa programez nimic.

Am vazut si alt volan care se potrivea, cu airbagul f mic in mijloc, dar costa f mult, assa ca nu am fost curios.Se potriveu si comenzile, dar depinde si ce bani ai, ori cat vrei sa bagi in ceva ce nu prea are mare importanta, asa cum este un prapadit de volan laughingsa bagi bani intr-un volan nu cred ca merita.

| readytofly a răspuns:

Sa iti pui volan de GT pe o masina din 2008 e ca si cum ti-ai pune jante pe cal. Cocalareala.