| Ciurar_Sebastian-Iosif_1994 a întrebat:

Salut.
Am o intrebare pentru cunoscatori in mecanica auto ( dau funda pentru cel mai bun ) am un passat b6 din 2005 2.0 tdi de curand i-am curatat egr-ul si inainte de curatare aveam un consum intre 8.0 si 8.3 si cateodata sa-i spun asa avea apucaturi de bmw. Adica mergeam normal cu masina si brusc simteam ca ma impinge in scaun adica ii crestea puterea pentru 2 minute apoi revenea la normal, dupa curatarea egr-ului consumul mi-a scazut intre 5.0 si 5.5 dar nu mai are acele apucaturi de forta, masina merge si se compoarta frumos. Bun, acum ce vreau eu sa-i fac este sa-i fac ceva modificari pentru cresterea puterii, vreau sa-i pun un filtru conic ( cunoscut filtru sport), o evacuare la telecomanda separata de esapament mai exact inaintea filtrului de particule si m-am gandit sa umblu pe la egr sa ii fac un buton de on/off, adica cand vreau sa ma joc putin cu ea sa ii cresc puterea prin telecomanda la evacuare si prin blocarea egr-ului de la buton pentru ca am observat cand erg-ul era infundat inainte de curatare avea doar o mica gaura pe unde circulau gazele, mai exact cam cat este unghia de la degetul mic si cred ca infundarea egr-ului il facea sa-i creasca puterea si asa mi-a venit ideea sa-i blochez egr-ul pentru a-i creste putin puterea. Ok, acum ca v-am spus ce vreau sa fac intrebarea mea este : nu se poate intampla nimic rau la motor daca voi bloca egr-ul?

4 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Ca sa cresti puterea din ce ai spus tu ai nevoie de resoftare, cum ai turbo se va simti adica daca turbina e in parametri corecti motorul nu este obosit peste masura castigi un 30-35 de CP care se vor simti.
Eu doar aceasta resoftare as face la un diesel, nu de alta dar sunet la diesel, se va auzi acelasi huruit dar ceva mai pronuntat, greu scoti un sunet curat placut la diesel chiar si cub evacuare cap coada.

Iar despre scoaterea EGR, anularea sau a pune un switch
valva EGR aduce gaze arse de pe evacuare pe sarcini mici pentru a nu se produce datorita temperaturilor ridicate din cilindru in ardere oxizi de azot prea multi, valori care te-ar putea scoate din norma Euro a masinii (cum ziceai, nu mai ies gazele la ITP pe ralentiu), deci produce o ardere cu oxigen scazut si nu se mai formeaza in cantitati mari NOx.
In acceleratii valva nu mai permite amestecul cu gaze arse, deci sarace in oxigen si astfel este oxigen la capacitate maxima si implicit ai cu ce sa arzi motorina.
Prin urmare, din acest punct de vedere EGR-ul este un dispozitiv ecologic.
Am citit insa pe forum ca daca nu ai functionala aceasta valva, creste consumul, bineinteles in oras unde exista regimurile tranzitorii si ralentiu si parerea mea nu si in afara, unde mergi in sarcina.

| Frank51 a răspuns:

Pentru un impuls de putere recomand stage 1, adica resoft(+30cp), si eventual egr off.

| iDarkness a răspuns:

Nu, asigura-te ca faci resoftare dupa ce blochezi EGR-UL.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Fa-i resoftare, EGR-ul functional nu ar trebui sa aiba efect asupra puterii.
EGR-ul blocat nu are efecte negative prea mari, poate doar se va incarca zona evacuarii/turbinei in racordul lui.
La tine ar putea fi turbina pe duca, daca nu trage mereu la fel. Pune o interfata ELM327 in mufa OBD2, si vezi daca ai presiune cum trebuie, in admisie.