Deci, a trece masina pe numele tau inseamna sa o inmatriculezi pe numele tau. e fix acelasi proces daca o cumpaeri de la un strain sau ti o dau parintii. Intelegi.
Pasii sunt urmatorii:
1. ai nevoie de un contract de vanzare-cumparare prin care tu intri in posesia masinii
2. vechiul proprietar o scoate de la finainte de pe numele tau
3. tu o iei la finainte ca proprietate a ta sa platesti impozit pentru ea
4. ii faci rar (adica identificarea masinii) asta costa undeva la 150 ron
5. ii faci RCA pe numele tau (500-600 ron pe 6 luni depinde de masina si de varsta ta)
6. platesti taxele de numere noi (daca vrei sa le schimbi) si taxa de certificat de inamatriculare (vreo 100 ron in total)
7. aici vine problema, daca ultima inmatriculare a masinii in Romania a fost inainte de 2007 trebuie sa platesti taxa de timbru pe care o calculezi cu link ul care ti l am dat mai devreme. (poate ajunge si pana la 1000E daca masina e veche si are motor mare)
8. abia dupa ce ai toate aceste acte te duci la politie sa o transcrie pe numele tau
Cel mai mult in inmatricularea unei masini costa taxa de timbru care trebuie platita daca masina nu a mai fost inmatriculata in RO dupa 2007.
taxa ti o calculezi singur aici
http://static.anaf.ro/......_2013.html
introducand datele masinii.
in plus trebuie sa mai platesti taxa pentru certificat de inmatriculre vreo 40-50 ron
rar cam 150 ron
taxa de numere daca vrei nr noi sau preferentiale
si un RCA pe numele tau (cam 500-600ron pe 6 luni, depinde de varsta si masina)
Masina e inmatriculata motor 1.8 16v
Vreau decat sa o trec pe numle meu atat
In ce an a fost inmatriculata?
a trece pe numele tau o masina inseamna a o reinmatricula.
Masina e inmatriculata in Romania de mult eu doar vreao sa o trec pe numele meu si am inteles ca e in jur 4-5 milioane daca ma insel explica-mi mai bine
Vreau sa te mai intreb ceva in orice caza daca e imi lasi sau iti las un nr de tel daca nu inteleg aici...eu certificatu de inmatriculare il am pierdut si fostul propietar e din valcea daca tot dau atatia bani pe trecutu numelui as putea sa fac eu toata trebuie? sa fac carte nou certificat etc...am actu de vanzare cumparare
Vreau sa te mai intreb ceva in orice caza daca e imi lasi sau iti las un nr de tel daca nu inteleg aici. Eu certificatu de inmatriculare il am pierdut si fostul propietar e din valcea si eu din slatina daca tot dau atatia bani pe trecutu numelui as putea sa fac eu toata treaba? sa fac carte noua certificat etc..am actu de vanzare cumparare. sper sa se poata sa nu mai bat atata drum sa dau de el sa ma rog sa mi-l faca.
Deci, a trece masina pe numele tau inseamna sa o inmatriculezi pe numele tau. e fix acelasi proces daca o cumpaeri de la un strain sau ti o dau parintii. Intelegi.
Pasii sunt urmatorii:
1. ai nevoie de un contract de vanzare-cumparare prin care tu intri in posesia masinii
2. vechiul proprietar o scoate de la finainte de pe numele tau
3. tu o iei la finainte ca proprietate a ta sa platesti impozit pentru ea
4. ii faci rar (adica identificarea masinii) asta costa undeva la 150 ron
5. ii faci RCA pe numele tau (500-600 ron pe 6 luni depinde de masina si de varsta ta)
6. platesti taxele de numere noi (daca vrei sa le schimbi) si taxa de certificat de inamatriculare (vreo 100 ron in total)
7. aici vine problema, daca ultima inmatriculare a masinii in Romania a fost inainte de 2007 trebuie sa platesti taxa de timbru pe care o calculezi cu link ul care ti l am dat mai devreme. (poate ajunge si pana la 1000E daca masina e veche si are motor mare)
8. abia dupa ce ai toate aceste acte te duci la politie sa o transcrie pe numele tau