| CristiB93 a întrebat:

AM o problema, am incercat sa fac schimbul de ulei la masina mea. Clio 1.4, dar nu pot desface surubul de la baie, este intepenit si nu prea stiu sensul in care se desface filetul, am incercat in ambele directii dar nu merge, este prea intepenit. Ma puteti ajuta?

11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Se desface in dreapta.Iti trebuie o cheie tubulara sau inelara cu cot.In afara de situatia cand ai cheie speciala pentru acest surub.

| darrio2007 a răspuns:

Scuze.In stanga.

| CristiB93 explică (pentru darrio2007):

Nu, e imbus patrat, dar nu asta e problema ca cheia e buna, nu patineaza, doar ca e prea intepenit, am zis ca rup cheia.

| darrio2007 a răspuns (pentru CristiB93):

A fost strans prea tare ultima data. Sper ca nu o faci cu motorul foarte cald.Baga o teava pe ea.Sa prelungesti putin cheia.

| 0rlando a răspuns:

Du-te frate la o vulcanizare, unde se fac și schimbul de ulei, dacă nu te pricepi.
Nu merită atâta bătaie de cap pentru un schimb de ulei, plus că riști să faci vreo prostie costisitoare.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Motorul trebuie sa fie la temperatura maxima de functionare, ca uleiul sa fie subtire, sa curga tot.
Masina trebuie sa stea pe drept.
Busonul se desface spre stanga, iar pentru forta poti incerca sa bati in cheie, cum au zis colegii, sau sa pui o teava in prelungirea cheii, ca sa ai mai multa forta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se desface in sens antiorar cu o cheie patrata specifica motoarelor Renault.
Trebuie sa inlocuiesti si garnitura de cupru.
Motorul trebuie sa fie cald.

| CristiB93 explică (pentru anonim_4396):

Adica trebuie sa fie cald motorul si se desface in sens invers acelor de ceasornic?

| Valentin53 a răspuns (pentru CristiB93):

Da cristiane, in sens invers ai pus cheia pe el si tragi spre tine, insemnand stanga cum ai fi bagat sub masina... si cu fata in sus, dar mai este o metoda, mai batraneasca asa sa ai putin spatiu, si sai dai prin bataie in cheie, nu conteaza cat de tare este strans, daca surubul este bun, iar cheia nu scapa, prin bataie reushesti, conteaza prima bataie sal slabeasca apoi reushesti sal desfaci, bafta

| anonim_4396 a răspuns (pentru CristiB93):

Exact.

| ConTeazaaa a răspuns:

De ce nu incerci un service?!?