| Codrin19 a întrebat:

Am o problema sper ca ma poate ajuta cineva.
Am un golf 4 1.9 desel si de 2 zile a inceput sa imi scoata fum alb si sa nu mai trage motorul, stau cu acceleratia la maxim si nu trage deloc.Am cautat pe net si am vazut ca poate fi de la injectoare sau intercooler.Era sa uit inainte de asta s-a auzit un vajai in partea dreapta la motor, era ceva gen ca si cand bate vantu ☺... Daca imi puteti da un sfat, din ce cauza nu mai trage si scoste fumul acel alb. Multumesc.

1 răspuns:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Sa stii ca asta e cel mai bun lucru pe care il poti face, cand masina scoate mult fum: accelerezi la maxim, si iesi la o tura, sa vezi cum trage. Mai ales daca s-a auzit suierat de la motor... E perfect.
Probabil ti s-a spart turbina, iar acum mergi pe uleiul din motor. Daca ai noroc, trage si niste fragmente din turbina in motor, ca sa curete putin "smaltul" de pe cilindri. Verifica uleiul si demonteaza tubulatura de aer, sa ajungi cu mana pe palele turbinei, sa vezi daca au joc, daca se mai invart... Sau daca mai exista.
Varianta 2 ar fi chiulasa/bloc motor fisurat, iar fumul alb ar fi de la antigel. Uita-te la vasul de antigel, sa vezi daca a scazut sau s-a murdarit.