Depinde de locul unde e fisurat si de dimensiunile fisurii.
Poti trece ITP daca fisura nu este in campul vizual al șoferului, daca nu risca sa cada o margine a parbrizului, daca mai putin de 30% din suprafață este afectată, daca parbrizul nu este strapuns, daca fisura nu împiedică functionarea altor componente (senzori, incalzire)...
Si daca vezi masina cu parbriz fisurat inseamna ca nu are itp facut?
ITP se face odată la 2 ani sau odată pe an în funcție de vechimea mașinii. Daca un acest interval ți se spărgea parbrizul nu înseamnă că nu ai itp
Teoretic, nu.
Dar în funcție de mărimea și mai ales amplasarea fisurii, e posibil să ți se acorde ITP-ul. Adică inspectorul să „închidă ochii" dacă ai doar un colțișor fisurat. Dar nu și dacă ai o pânză de păianjen pe 30% din suprafața geamului.
Daca fisura nu este in campul vizual al soferului, poti trece ITP, insa va fi mentionata fisura in fisa inspectiei, ca defectiune minora.
Iar "romaneste" vorbind, treci ITP-ul si fara parbriz, doar sa nu fie control in zona, si sa te intelegi cu inspectorul.
Depinde in ce tara esti, ce legi is acolo.In RO banui ca nu treci.La mine aici, treci si fara parbriz, nu-i intereseaza ce fel este parbrizul, conteaza sa ai stergatoare parbriz poti sa nu ai deloc.
Intial mi s-a parut aiurea, zic cum se poate asa ceva, ce lege este aia.
Dar daca analizezi, o sa le dai dreptate.Stergatoare de nu ai, dar ai parbriz, nu o sa mai vezi afara, din cauza apei. Daca ai sterragtaore si nu ai parbriz, poti vedea oricum afara ploaia nu-ti va acoperi ochii.
Dar in RO banui ca nu treci.De fapt niuci aici unde locuiesc eu nu treci peste tot, doar in statu Texas e asa legea.
Am spus si pe linga, asa mai afla omu si ce mai e in alte tari, alte planete
Nimeni10 întreabă: