| x4raul4x a întrebat:

Salut, am permis de conducere categoria B (B1, AM) ce fel motociclete conduce fără să fie necesar să trebuiască să obțin altă categorie pe permisul auto? Îmi puteți da vă rog și câteva exemple de motociclete potrivite categoriei? Mulțumesc anticipat!

2 răspunsuri:
| DariusicaFaraFrica a răspuns:

Salut! Cu un permis de conducere categoria B în România, ai dreptul să conduci anumite tipuri de motociclete, dar sunt limitări specifice. Iată ce poți conduce fără să fie necesar să obții altă categorie:

Motociclete și mopede cu permis categoria B:
Mopede (Categoria AM): Vehicule cu două sau trei roți, cu o capacitate cilindrică de maximum 50 cm³ (dacă este cu motor termic), și cu o viteză maximă de construcție de 45 km/h.

Motociclete de până la 125 cm³ (Categoria A1): Poți conduce motociclete cu o capacitate cilindrică de maximum 125 cm³, o putere maximă de 11 kW (15 CP) și un raport putere/greutate de maximum 0, 1 kW/kg dacă ai permis categoria B de cel puțin 2 ani.

Exemple de motociclete potrivite:
Honda CB125F - O motocicletă ușoară și manevrabilă, ideală pentru începători.
Yamaha YS125 - O altă motocicletă de 125 cm³, potrivită pentru deplasări urbane.
Kawasaki Z125 - O motocicletă sportivă, dar care se încadrează în limitele permise.
KTM 125 Duke - O motocicletă populară în rândul tinerilor datorită designului și performanțelor sale.
Alte aspecte:
Asigură-te că motocicleta pe care o alegi are specificațiile tehnice conforme cu ce este permis prin categoria B.
Dacă dorești să conduci motociclete mai mari sau cu mai multă putere, va fi necesar să obții un permis de conducere pentru categoria A1, A2 sau A.
Sper că aceste informații îți sunt utile!

| x4raul4x explică (pentru DariusicaFaraFrica):

Văd că răspunsul estd generat de Chat GPT, care uneori are erori și oferă informații greșite și eronate. Dar mersi pentru efort!