| NorNegru a întrebat:

Am picat sala pentru a 3-a oară. Sunt foarte dezamăgit, am citit legislația din scoarță-n scoarță, cu foarte mare atenție. Am făcut zeci de chestionare. Prietenii și apropiații mă sfătuiesc să renunț, nu mă văd șofer după atâtea eșecuri. Am picat cu 21. Mai merită să continui? Mulțumesc.

27 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu cred ca ai invatat legislatia rutiera corect, doar citind-o nu au inteles nimic.
Legislatia se invata logic, vizulaizand cum sa o apici pe traseu, pentru ca, d oar asa vei fii ins tare sa iei sala si sa nu faci accidente cu masina pe traseu.
Din pacate, sunt persoane care nu se pot focusa pe o intelegere logica a lucrurilro si nu pot pune in practica ceea ce citesc. Poate esti una din acele persoane si atunci, este mai bine sa ramai pieton, atat pentru santatea ta cat si pentru siguranta celorlalti.
Viata merge mai departe si fara sa sofezi o masina, sunt autobuze, taxiuri, totul este aproape, deci, nu-i o drama ca nu ai luat permis auto.

| Bendover235 a răspuns (pentru Violleta2022):

Numai o femeie putea sa zica asta. Taci, că ești proastă! Pentru tine e mai bine sa fii pieton.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Bendover235):

Numai un misogin putea sa zica asa ceva.
Uite ca sofez de peste 30 de ani si nu am cum sa devin pieton vreodata, ca mi-am luat licenta pe invatat real si sofez zilnic sute de km, traind intr-o tara occidentala unde maina este vitala.

PS. Invata sa respecti femeia baiete, ca ajungi doar un om patetic in viata, daca esti incapabil de atata lucru!

| OldSoul a răspuns:

21, deci ai picat la limita.
Nu te lasa, citeste din nou cartea, dar incearca sa-ti imaginezi cum aplici ceea ce citesti in trafic, si desigur, sa o iei si logic, iti imaginezi situatia si te intrebi cum ar trebui sa procedezi, dupa verifici cartea.
O alta idee, ar fi sa schimb cartea, poate cartea de pe care inveti nu mai este una de actualitate, sau nu este una buna si de aici aceasta problema.

| NorNegru explică (pentru OldSoul):

E din 2016 cartea. Să caut una mai recentă?

| MihaiNicu23 a răspuns:

Trebuie sa citesti legislatia si sa inveti temeinic semnele de circulatie, dupa faci mediul de invatare din carte sau de pe site-ul de internet www.scoalarutiera.ro eu de aici am citit, dupa ce faci asta te apuci de chestionarele de la cat. B si le faci pe toate sunt in jur de 41, acel site contine toate intrebarile ce ti-ar putea pica la examenul auto proba teoretica, incerci sa le inveti facand in decursul unei saptamani toate acele chestionare ca site-ul are toate intrebarile drpciv.
Eu asa am LUAT cu 26.

| RoCkKiD a răspuns:

Continua, dar lasa codul rutier..baga chestionare de pe drpciv pana le stii pe de rost si nu o sa ai probleme la sala.

in plus sala e partea usoara..sa vezi la oras

| NorNegru explică (pentru RoCkKiD):

Bun, voi continua. Încerc și varianta asta cu învățatul chestionarelor pe de rost... Sunt curios să văd ce iese... Mulțumesc!

| kar1GaNNN a răspuns:

Nu te lua dupa parerea celor din jur.
Continuă să iti ți ambitia si sa înveți in continuare pana o iei.

| NorNegru explică (pentru kar1GaNNN):

Mulțumesc mult de încurajare. Așa am să fac.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

21 e bine
ori inveti din cartea gresita, ori nu reusesti sa te concentrezi.
( mie instructorul mi-a zis sa invat doar din chestionare )
am o prietena care a dat traseul de 5 ori si sofeaza foarte bine.
eu zic sa mai incerci.

| PumpkinDoll a răspuns:

Il stiu pe unu care a dat de 18 ori sala

| AlexSalling a răspuns:

Nu te mai gandi la ce zice N N, X X. Tu daca vrei permis, du-te in continuare. Tatal meu a picat de vreo 8 ori pana sa ia permisul. Bafta!

| NorNegru explică (pentru AlexSalling):

Mersi mult de încurajare.

| m1dn1gh7 a răspuns:

Cumpara-ti legislatia din 2017 sau 2018 de la o librarie si invata de acolo! E mai bine structurata, in fiecare an ies carti tot mai bune si mai bine structurate.

| Mirris a răspuns:

Normal ca merita.Cei care te sfatuiesc sa renunti nu se numesc prieteni.Prietenii se sustin unul pe altul.Eu azi am dat sala si am luat-o.Pe mine m-a ajutat mult calmul, de asa ca te sfatuiesc si pe tine sa lasi emotiile si sa iti pastrezi calmul.P.S.Citeste intrebarea de cate ori e necesar pentru a raspunde corect.Nu te grabi.Succes.

| NorNegru explică (pentru Mirris):

Mulțumesc mult.

| Alynescu22 a răspuns:

Ba frate dai in continuare am avut un prieten a dat de la 18 ani in continu si de abia la 27 a luat permisu a facut 5 scoli pe calarasi si 4 pe Bucuresti si tu te plangi ca ai picat de 3 ori e normal

| prodatory2k a răspuns:

Lucreaza cat mai multe variante si invata-le chichițele.

| RSfan a răspuns:

Poti incerca chestionarul zilei si chestionarul cu raspunsuri explicate de pe odat.ro + legislatia de acolo, e foarte ok structurat.Eu de acolo am invatat si am luat cu 26 din prima.

| NorNegru explică (pentru RSfan):

Am o carte din 2016 pe care am citit-o de 2 ori... Chestionare fac pe site-ul oficial DRPCIV și pe majoritatea le promovez. Ceva îmi scapă. Așa cum a zis cineva mai sus, poate nu e de mine șoferitul.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru NorNegru):

Ca sa cunosti legislatie trebuie sa studiezi cartea, nu sa o citesti. Eu cred ca am citit si studiat cartea de cel putin 50 de ori. Si am reusit la doua examene (am dat examene pentru B si C separat la diferenta de 3 ani) din prima: 26 si 25 puncte. A citi-o doar de 2 ori, inseamna lectura, nu studiu. Si nu trebuie retinute mecanic ideile. Atat regulamentul, dar mai ales codul rutier au idei destul de concentrate, idei ce trebuie intelese, cum zic juristii, si un spiritul legii, nu numai in litera ei (adica ceea ce scrie in aceste documente). Cand gresesti o intrebare (la studiu, nu la examen) ia din nou cartea si cauta sa iti dai seama de ce ai gresit, nu numai in ce consta greseala.
Daaa! Continua.
Si inca ceva: nu te grabi sa dai raspunsul imediat ce ai citit intrebarea (la examen): mai analizeaz-o odata. Si ceva foarte important: cand citesti raspunsurile, citeste-le complet si cu atentie, nu le asocia cu intrebarile si raspunsurile facute din carte. Uneori ni se pare ca am facut aceasta intrebare la pregatire si stim raspunsul, dar cea din chestionarul politiei s-ar putea sa aiba o chichita in plus si un alt raspuns.
BAFTA!

| NorNegru explică (pentru CodrutElian1990):

Mulțumesc mult. Am să aloc mai mult timp studiului.

| Deny0805 a răspuns:

Continuua!
De unde sa inveti : http://e-drpciv.ro/
Sfat: Este aplicatie pe mobil, de la drpciv, acolo este optiune cu 2 - 5 euro ( credit pe mobil ) pentru a putea face chestionare pe aplicatie, diferenta este de zilele in care poti accesa chestionarele. Intrebarile sunt aceleasi si la examenul teoretic. Invata logic prin parcurgerea a cat mai multe chestionare.
Bafta!

| Mandresc a răspuns:

Presupun ca da.

| amigo2221 a răspuns:

Incearca sa faci multe chestionare pe telefon sau pe PC, te va ajuta foarte mult si incearca sa scapi de emoti si concentreazate, simte-te ca acasa acolo.