| Petrica179 a întrebat:

Salut am primit o masina de la unchiul meu care este plecat in strainatate, numai ca ea pe langa multe altele mai are si rugina care pe la toata din spate a cam inceput sa roada din metal(tabla) si acum cand apas acolo se sfarama...ce as putea sa fac? Sa tai tabla si sa inlocuiesc elar fi o solutie? sau sa acopar? Daca tai tabla ce ar trebuii sa urmez? Heeelp!

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde si ce masina e, ce fel de vopsea are pe ea. Vopseaua metalizata scoate la iveala toate defectele, deci trebuie sa finisezi impecabil orice interventie de tinichigerie.
Se gasesc la piese auto segmentele de caroserie care ruginesc cel mai tare la modelul respectiv, nu costa mult. E in jur de 60 de lei un segment de aripa spate la un Opel din 1994, de exemplu. Decupezi zona afectata de pe masina, fixezi segmentul nou in puncte de sudura sau nituri foarte mici, apoi finisezi cu chit zona imbinarii cu aripa masinii, dai un grund "primer", il matuiesti si vopsesti pe deasupra.
Gasesti tutoriale pe internet. Eu iti recomand varianta cu nituri, daca nu dispui de un aparat de sudura MIG.

2 răspunsuri:
| KillaNoFilla a răspuns:

Sa acoperi cu kit.

| Sofer a răspuns:

Daca nu a trecut prin tabla si s-a facut gaura poti freca cu o pila incet unde e ruginit curati suprafata si dai cu grund si dupa aplici o vopsea care e in culoarea masini.