anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am Renault Laguna din 98, moto 1, 6/ 16 valve benzina. Problema este ca la schimbarea vitezelor se simte un soc ceva la cutie, posibil vibratiile transmise de motor, in general la bruscare, se simte chestia asta. Este posibil sa fie de la tamponul de la motor? Daca da, de unde pot comanda unul? O zi buna!

4 răspunsuri:
| express11 a răspuns:

Ai mai pus ulei in cutia de viteze?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pot fi tampoanele de la motor si/sau cutie.
Alta simptoma la tampoane rupte/uzate este daca nu poti schimba cand masina e inclinata.
Am avut o Skoda care era sa ma omoare, apucasem sa intru tare intr-o curba bazandu-ma ca schimb intr-a 3-a si incep sa accelerez, iar din cauza inclinarii a ramas blocata intr-a 5-a. Dupa ce am iesit din curba, se comporta normal cutia.
Azi cu alta masina la care stiu ca-s duse tampoanele de la cutie, n-am putut pleca de pe un teren accidentat cu treapta 1, nu vroia sa intre deloc. Am bagat treapta 2, am dat putin in fata, dupa care a intrat treapta 1 fara probleme.
Alta posibila cauza pentru bruscarea la plecarea de pe loc este uzura mare a placii de presiune, dar asta se simte si la pedala, se ridica sacadat, nu te lasa sa lucrezi fin cu ea.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Poa' sa fie de la multe, mergi la o reprezentanta pentru un diagnostic corect.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poate fi tamponul de la cutia de viteze.
Se poate comanda la un magazin de piese auto.