| Andrei4k33 a întrebat:

Salut! Am și eu câteva întrebări. Mi-am cumpărat o mașina la mana a doua, sh și înainte sa o cumpăr am mers la un service ACC pentru a o verifica, am plătit 200 de lei. Cei de acolo mi-au spus ca mașina e buna și merita cumpărată la banii pe care ii cerea vânzătorul. Vorbim despre un Audi A4 b7 din 2008. Mi-au spus ca are DPF OFF ceea ce consider ca e foarte bine având in vedere ca e cutie automata și astea au tendința de a merge subturat, nu trebuie sa îmi mai fac probleme cu filtrul de particule. Mi-au spus ca in timp va trebui sa mai schimb câte un telescop, o bucșa, chestii de genul care mi se par normale la o mașina sh. Singura chestie care mi se pare mai ciudata e când ii dau pedala la mașina și merg mai agresiv ca șuieră ceva pe acolo pe la motor, eu sunt necunoscător și mă gândeam ca poate intra turbina și de aceea, acum ar fi chiar absurd sa existe o problema având in vedere ca am mers la service, mi-a făcut diagnoza, mi-a emis factura și mi-a zis clar ca pe partea mecanica mașina e țiplă. Și o alta chestie e ca îmi scria la un moment dat in bord cu galben Brems Licht sau ceva de genul care după 2 ore a dispărut, eu m-am uitat sa nu am vreun stop are pe spate, am pus frâna, am verificat și totul e in regula. Acestea sunt cele doua întrebări ale mele. Mulțumesc mult

3 răspunsuri:
| Adrian5575 a răspuns:

1. Poate ca pe langa DPF OFF i-a bagat si ceva cai in plus si de aceea fluiera turbina. Sau din cauza uzurii turbinei. Sau din cauza ca nu mai are filtrul de particule, evacuarea fiind mai buna, creste turația turbinei si incepe sa fluiere.

2. Ai un bec care e pe duca sau contact imperfect.

Răspuns utilizator avertizat
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Turbina are uzura sau scapa pe undeva, ori admisia, ori evacuarea.
O turbina uzata se observa doar la o proba de drum, nu si in service, la diagnoza si alte inspectii pe loc. Decat daca ar demonta tubulatura si ar verifica jocul turbinei la mana, ceea ce e destul de avansat pentru o verificare de 200 de lei.
O turbina ca noua nu face galagie, cu mici exceptii.