| nokia6120 a întrebat:

Am si eu o întrebare: am un Renault Laguna 1 din 1998, motor 1.6i 16valve, 107cai putere si ma gândesc să-i pun un filtru de aer sport, ce ziceți? Merita? Ar fi un sunet mai frumos? Imi recomandați o marcă anume? Dati-mi câteva detalii, avantaje si dezavantaje. Multumesc.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce treaba are filtrul de aer cu sunetul?
Dai bani aiurea pentru probabil 1-2cp in plus

| blAster85 a răspuns:

Iti va schimba un pic sunetul dar nu cel de la toba, ci va deveni mai zgomotos motorul, ca sa castigi ceva HP iti trebuie mai multe, catalizator toba sport, egr anulat.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Filtrele sport au o durata de viata foarte mare, daca sunt corect intretinute, filtreaza mai bine si lasa o cantitate de aer mai mare sa intre.
Cele mai bune sunt K&N.
Puterea motorului ramane aceeiasi dar raspunde ceva mai repede acceleratia.
Unii spun ca se modifica ceva si la zgomot, dar trebuie auzit.

https://www.youtube.com/watch?v=5S31iI1R4lc

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Merita, daca iti doresti un sunet sportiv. Motorul va fi mult mai galagios la turatii mai mari. Il vei auzi de sub capota.
Avantajul este ca auzi motorul mai tare, auzi perfect momentele in care incepe sa "toarca" cum trebuie, si in felul asta il poti exploata mai bine, in sensul ca vei sti cand e pregatit sa dezvolte putere.
Dezavantajul ar fi ca pentru unele motoare fara debitmetru de aer, filtrele sport livreaza o cantitate prea mare de aer, iar motorul poate merge mai prost, fara putere, si cu un consum mai mare.