| Bossu164 a întrebat:

Salut, am și eu o întrebare, deci mașina mea este galbena, in CIV la culoare scrie alb iar la secțiunea "Modificări ce nu afectează performantele și caracteristicile de folosință ale vehiculului" este galben, iar în talon la culoare mi-au trecut-o tot alb la culoare și la "observații" galbena, întrebarea este dacă pot circula legal cu ea sau ce trebuie sa fac?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Masina a fost la origine alba si s-a modificat ulterior in galben, moment in care s-a facut mentiunea in CIV. In certificatul de inmatriculare se cam iau copy/paste datele din CIV.
Nu trebuie sa faci nimic, din moment ce s-a notat in CIV, modificarea a fost deja omologata.

| Bossu164 explică (pentru regis):

Exact, mașina la origine a fost alba și ulterior modificată în galben, am fost și la ITP cu ea și mi-a si zis băiatul de acolo că în baza de date RAR figurează ca galben, îmi era frica că rămân fără talon din cauza că scrie alb la culoare și la observații galben, deci pot circula legal nu?

| regis a răspuns (pentru Bossu164):

Evident ca poti circula, observatiile sunt facute de RAR, respectiv DRPCIV, daca ar fi ceva in neregula ar fi responsabilitatea lor.

| Bossu164 explică (pentru regis):

Am înțeles, mulțumesc

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cat de galbena e?

| Bossu164 explică (pentru suntserios):

Galben galben cum e la taxi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
În general, culoarea mașinii este importantă pentru a asigura că vehiculul tău este în conformitate cu legile rutiere. Dacă există diferențe între culoarea mașinii tale și cea trecută în actele tale, ar trebui să contactezi autoritățile relevante (de exemplu, poliția rutieră sau autoritatea locală responsabilă pentru înmatricularea mașinilor) pentru a obține informații specifice despre cum să procedezi. Este posibil să fie necesar să actualizezi documentele tale pentru a fi în conformitate cu culoarea reală a mașinii tale.
Mult noroc!

| Bossu164 explică (pentru anonim_4396):

Deci să înțeleg că dacă mașina este trecută alb în talon ea fiind galbena și la observații galben nu este legal sa circul cu ea?

| Papuc_Marian_1961 a răspuns:

In aceias situatie sant si eu, daca auzi ceva concret lasa si tu aici un mesaj