| clarvel a întrebat:

Salut, am și eu o intrebare. La ce mă ajtă să verific istoricul auto? E musai necesar?

Răspuns Câştigător
| evia34 a răspuns:

Da, clar, e super important. Gândește-te că atunci când îți iei o mașină second, în primă fază ai doar cuvântul vânzătorului pe care trebuie să te bazezi și de multe ori, ăla nu e tocmai conform cu realitatea. Până să duci mașina la mecanic să dai bani pe o inspecție ca la carte, vezi dacă merită deranjul, părerea mea. În istoricul auto vezi frumos dacă a fost mașina în vreun accident sau nu, dacă are daune ascunse, care e kilometrajul pe bune, câți proprietari a mai avut, la ce a fost folosită în trecut, unde-a fost înregistrată și tot felul de chestii din astea. La rapoartele carvertical se mai întâmplă și să fie atașate poze uneori din trecut, gen de la serviceuri când au adus-o bușită sau de la revizii. Te ajută mult să te decizi în primă fază dacă merită să îți bați capul cu mașina respectivă sau nu.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu la ce crezi ca te ajuta sa stii care a fost treaba cu masina aia?
Serios acum? La ce crezi ca te ajuta?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde ce masina cumperi.
E necesar cand cumperi o masina mai noua de 10 ani, la care se promite un rulaj decent si nici un accident in trecut.
Dar cand cumperi de exemplu un Golf 4 din 1999 sau Logan 2004, care a avut 4 fosti proprietari si s-au facut reviziile in fata blocului ori prin garaje dubioase, nu te mai intereseaza deloc istoricul, ci starea actuala a masinii. E mai important sa o duci la un mecanic sa puna diagnoza si sa o ridice pe elevator, decat sa afli cate accidente a avut. Oricum dai maxim 1500e pe asa ceva, iar prioritatea este sa fie apta de ITP si sa nu ceara investitii 12-24 luni, cat sa mergi cu ea la peste.

| johnnny123 a răspuns:

Nu e musai. Dacă nu te deranjează să cumperi o mașină care a fost făcută praf și reparată cât să mai țină 100 km.

| Lukasssz a răspuns:

Verifici istoricul auto sa vezi daca a avut ceva accidente!

| 19flo79 a răspuns:

Nu e oblogatoriu dar este recomandat sa stii ce cumperi...
Afli daca a avut accident, daca are km reali, daca fostul proprietar i-a schimbat uleiul si filtrele periodic, etc... adica te asiguri ca dai banii pe un lucru bun!

| C0rnel223 a răspuns:

Eu am luat odată un raport din ăsta ca să liniștesc un client mai dificil. Voiam să îi arăt omului și oficial în ce stare e mașina, să vadă că e în stare bună și să aibă încredere în ce-i zic. Pe urmă, din punctul lui de vedere, al cumpărătorului, e interesant să vadă prin ce a trecut mașina înainte să ajungă la el. Te mai poate ajuta și să-ți explici de ce are unele probleme mașina.