Da, clar, e super important. Gândește-te că atunci când îți iei o mașină second, în primă fază ai doar cuvântul vânzătorului pe care trebuie să te bazezi și de multe ori, ăla nu e tocmai conform cu realitatea. Până să duci mașina la mecanic să dai bani pe o inspecție ca la carte, vezi dacă merită deranjul, părerea mea. În istoricul auto vezi frumos dacă a fost mașina în vreun accident sau nu, dacă are daune ascunse, care e kilometrajul pe bune, câți proprietari a mai avut, la ce a fost folosită în trecut, unde-a fost înregistrată și tot felul de chestii din astea. La rapoartele carvertical se mai întâmplă și să fie atașate poze uneori din trecut, gen de la serviceuri când au adus-o bușită sau de la revizii. Te ajută mult să te decizi în primă fază dacă merită să îți bați capul cu mașina respectivă sau nu.
Tu la ce crezi ca te ajuta sa stii care a fost treaba cu masina aia?
Serios acum? La ce crezi ca te ajuta?
Depinde ce masina cumperi.
E necesar cand cumperi o masina mai noua de 10 ani, la care se promite un rulaj decent si nici un accident in trecut.
Dar cand cumperi de exemplu un Golf 4 din 1999 sau Logan 2004, care a avut 4 fosti proprietari si s-au facut reviziile in fata blocului ori prin garaje dubioase, nu te mai intereseaza deloc istoricul, ci starea actuala a masinii. E mai important sa o duci la un mecanic sa puna diagnoza si sa o ridice pe elevator, decat sa afli cate accidente a avut. Oricum dai maxim 1500e pe asa ceva, iar prioritatea este sa fie apta de ITP si sa nu ceara investitii 12-24 luni, cat sa mergi cu ea la peste.
Nu e musai. Dacă nu te deranjează să cumperi o mașină care a fost făcută praf și reparată cât să mai țină 100 km.
Nu e oblogatoriu dar este recomandat sa stii ce cumperi...
Afli daca a avut accident, daca are km reali, daca fostul proprietar i-a schimbat uleiul si filtrele periodic, etc... adica te asiguri ca dai banii pe un lucru bun!
Eu am luat odată un raport din ăsta ca să liniștesc un client mai dificil. Voiam să îi arăt omului și oficial în ce stare e mașina, să vadă că e în stare bună și să aibă încredere în ce-i zic. Pe urmă, din punctul lui de vedere, al cumpărătorului, e interesant să vadă prin ce a trecut mașina înainte să ajungă la el. Te mai poate ajuta și să-ți explici de ce are unele probleme mașina.
Cozma_Cristi_1974 întreabă: