| Chrisz a întrebat:

Salut, am si eu o intrebare.Treaba sta cam asa : Am primit un Peugeot 406 din Anglia, volan pe dreapta si cutie automata.Tot ce stiu despre ea e ca are motorul de 1.8.Din cate am inteles, consumul e in jur de 15%.Am auzit de la multe persoane ca cele care au cutie automata consuma in plus, dar chiar asa de mare consum nu am auzit la o masina nu foarte speciala...Intrebarea mea este : Credeti ca e real consumul care mi s-a spus, cel de 15%?Se poate sa consume atat de mult?Tin sa precizez ca e benzinar.Cei care cunosc ii rog sa ma ajute cu o parere.

Răspuns Câştigător
| IMC90 a răspuns:

Cutiile automate vechi, cu convertizoare hidraulice consumau mai mult. Dar a trecut de mult vremea lor, acum se folosesc numai cutii automate robotizatae secvential ( tip DSG, Tiptronic, etc ). CV secventiale au si avantajul unui modul de schimbare manuala a treptelor, in plus, consumul este mai bun decat la una clasica, pentru ca programul software incorporat, stie sa faca schimbare mai bine decat un sofer amator neinitiat ( in modulele automate, desigur ). La CV automata clasica, e normal sa apara un consum marit, deoarece este de fapt un ansamblu de convertizoare care folosesc forta hidraulica a uleiului pentru a transforma cuplul arborelui motor in cuplu necesar rotilor motoare. Deci, in lantul asta cinematic, apar pierderi care se rasfrang in consum.

Ca avantaje si tehnologie, CV secventiale robotizate sunt peste cele hidraulice si peste cea clasica.
Nu mai intreba mecanicii, intreaba un inginerwinking Cu alte cuvinte, cutia automata care se fabrica acum la majoritatea masinilor noi aduce ca si avantaj un consum mai reduswinking

7 răspunsuri:
| IMC90 a răspuns:

1) Masinile cu cutie automata consuma mai putin (pen'ca schimba treapta exact cand este nevoie)

2) 15% e un consum foarte mare

3) Nu poti conduce in Romania masini cu volanu pe dreapta. Nu o data ai sa te trezesti pe contrasens. Sa nu mai vorbim ca nu vezi nimic in depasiri.

| Chrisz explică (pentru IMC90):

Am mai condus o masina cu volan pe dreapta, ce'i drept, o singura data.Insa majoritatea persoanelor mi'au zis ca masinile care au cutie automata consuma mai mult, din cauza cutiei.Asta mi-a confirmat si un prieten, care e mecanic.Acum nu stiu ce sa cred, ce sa zic.

| Chrisz explică (pentru IMC90):

Chestia e ca masina e "veche", sa zic asa, deci la fel si motorul.Deci si motorul e unul clasic, cum spui tu.Am sa ma interesez si in alte parti, sa vad care e treaba.Mersi mult.

| IMC90 a răspuns (pentru Chrisz):

Cu placere happy

| IMC90 a răspuns (pentru Chrisz):

Cutiile automate vechi, cu convertizoare hidraulice consumau mai mult. Dar a trecut de mult vremea lor, acum se folosesc numai cutii automate robotizatae secvential ( tip DSG, Tiptronic, etc ). CV secventiale au si avantajul unui modul de schimbare manuala a treptelor, in plus, consumul este mai bun decat la una clasica, pentru ca programul software incorporat, stie sa faca schimbare mai bine decat un sofer amator neinitiat ( in modulele automate, desigur ). La CV automata clasica, e normal sa apara un consum marit, deoarece este de fapt un ansamblu de convertizoare care folosesc forta hidraulica a uleiului pentru a transforma cuplul arborelui motor in cuplu necesar rotilor motoare. Deci, in lantul asta cinematic, apar pierderi care se rasfrang in consum.

Ca avantaje si tehnologie, CV secventiale robotizate sunt peste cele hidraulice si peste cea clasica.
Nu mai intreba mecanicii, intreaba un inginerwinking Cu alte cuvinte, cutia automata care se fabrica acum la majoritatea masinilor noi aduce ca si avantaj un consum mai reduswinking

| Cristea a răspuns:

Pai motorul e destul de maricel, si e si benzina. Probabil are demaraj pe masura, dar si cosumul este mare. Si cu toate astea 15% mi se pare exagerat, 15% consuma masini cu motor de 3.0 sau mai mult. Oricum la un consum aprox 10% poti sa te astepti.

| Chrisz explică (pentru Cristea):

Asta ziceam si eu, ca e consumul prea mare pentru o asemenea masina...Inca nu am primit masina, nu am incercat'o, pentru ca deocamdata o foloseste cineva...Dar mi-a spus ca a bagat de 50 lei benzina, a facut vreo 2-3 ture de oras (orasul fiind mic), pe urma un drum Hunedoara - Deva, dus-intors, si pe urma nu mai avea benzina straight face

| XxXExpert a răspuns:

Consuma cam mult|:adica pentru o masina ca aceea e foarte mare...ar terebui sa fie mai mic.Eu zic sa faci o vizita la un mecanic!