Daca nu calci ambreiajul pana la fund si apesi in acelasi timp maneta in jos cum trebuie, distrugi cutia de viteze si de aceea se aude acel zgomot. Tu nu faci manevra corect.
Si apropo, corect se spune: MARSARIER, nu masalier.
Pai a condus altcineva mașina și nu o baga bine o caria în draci pana o nimerea. Să dea cu spatele și cu timpul a început sa se audă. Am pus și în video cum se aude
Placa de presiune nu este sigur, verifica daca ai ulei in cutie, pinionul de marsarier este cel mai sus si ramane primul fara ulei. Zgomotul este sigur din cutie.
Când stau pe loc o bag în masalier și ridic piciorul de pe ambreiaj și o accelerez cant de tare accelerez atât de tare începe sa se audă... zgomotul am pus și un video filmai și pusăi pe YouTube.
Intrați pe link ăsta pusăi video pe YouTube Cum se aude când bag în masalier. https://youtu.be/onjVTKkn8Hg
Dacă era cutia zic eu așa n-ar trebui sa se audă sunetul de mers înapoi. E pe lângă sunetul de dat înapoi care îl au toate mașinile se aude și troncanitul accela. Pss. Nu am pus ulei niciodată în cutie ca nu am știut pe unde se pune dar am băgat pe la aerisitator. Și de 4 ani mi se aude așa. eu am presupus ca s-a dus ceva de la cutia de viteza ca a mai mers cineva de la mine din familie zi nu a bagat-o în masalier bine greșea pentru ca masalier e ca a1a și baga greșit o caraia de mai multe ori pana o nimerea... ce sa fac?