| Ștefan6198 a întrebat:

Salut, am și eu problema la un Opel Vectra b din 96. Motor 1.6 beniza. Problema este ca se îneaca cu beniza și o da afara. Scoate niște gaze foarte rele. Adică nu poți sa respiri de putere nu mai zic ca trage foarte rău. Știu ca unii o sa zică ca e veche ca e rabla. Dar am o pasiune pentru mașinile vechi

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

A doua variantă ar fi sonda lambda decalibrată, sau debitmetrul. Acestea se pot verifica oarecum, deconectandu-le. Dacă merge mașina mai bine fără ele, înseamnă că sunt defecte.
Am trecut peste ideea bujiilor și fiselor proaste, presupunând că e mașină îngrijită, și le-ai mai schimbat în ultimii 30. 000km.

3 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Măsoară compresia, fă un test de debit al injectoarelor.
Presupun ca una dintre astea două va ieși foarte prost, iar de acolo pleci.

| Ștefan6198 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Posibil și asta. Mi-au zis mulți asta. Dar eu ma gândeam sa nu fie blocat sau spart vreun piston

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Ștefan6198):

Piston blocat ar insemna motor gripat/spart. Se pot bloca segmentii de piston, de la ulei prost.
Cu testul de compresie vezi daca ai probleme in motor, sau nu.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

A doua variantă ar fi sonda lambda decalibrată, sau debitmetrul. Acestea se pot verifica oarecum, deconectandu-le. Dacă merge mașina mai bine fără ele, înseamnă că sunt defecte.
Am trecut peste ideea bujiilor și fiselor proaste, presupunând că e mașină îngrijită, și le-ai mai schimbat în ultimii 30. 000km.