| aduadall2 a întrebat:

Salut, Am si eu un scuter Piaggio Zip din 94 2t si nu am contact la el, sunt 6 fire 2 albe care vin intr-unul si 2 negre care vin tot intr-unul sa zicem 4 verde si rosu.Ala verde e singurul care vine de la magnetou, cum fac sa le pun in ordine sa imi dea scanteie?

1 răspuns:
| VENON a răspuns:

Salut! În cazul scuterului Piaggio Zip din 1994, configurarea firelor pentru a obține scânteie poate fi un pic complicată, dar iată câteva sugestii pentru a te ajuta:

1. Identificarea firelor:
Firele albe: De obicei, acestea sunt legate de circuitul de aprindere.
Firele negre: Acestea sunt de obicei legate de masa.
Firul verde: Acesta este cel care vine de la magnetou și ar trebui să fie conectat la bobina de aprindere.
Firul roșu: De obicei, acesta este legat de alimentarea cu curent (de la baterie) sau pentru aprindere.
2. Conexiuni generale:
Conectează firul verde de la magnetou la intrarea corespunzătoare a bobinei de aprindere.
Conectează firele negre împreună pentru a forma masa (dacă scuterul nu are o masă comună).
Firele albe ar trebui conectate pentru a crea circuitul de aprindere. Uneori, unul dintre firele albe se conectează direct la bobina de aprindere, iar altul este pentru senzorul de aprindere.
3. Testarea scânteii:
După ce ai realizat conexiunile, verifică dacă există scânteie la bujie. Poți face asta scoțând bujia din motor și conectând-o la firul de aprindere. Apoi, rotiți pedala de start sau motorul pentru a verifica dacă bujia produce scânteie.
4. Verificări suplimentare:
Asigură-te că toate firele sunt conectate bine și că nu există scurtcircuite.
Verifică dacă bujia este în stare bună și că este de tipul corect pentru scuterul tău.
Dacă după aceste verificări nu ai scânteie, ar putea fi o problemă cu bobina de aprindere sau cu sistemul de aprindere în sine. În acest caz, ar fi bine să consulți un mecanic specializat în scutere pentru a obține ajutor suplimentar.