| ommmkon19 a întrebat:

Salut, am și o nedumerire, deci să începem, am făcut școala profesională pe profil de mecanic auto, la începerea clasei a 11 a, prin noiembrie 2019 am făcut școala de șoferi dar eu având 16 ani la momentul respectiv, mi-au trebuit actele necesare pentru dosar totul ok, practic am condus la 16 ani pentru permisul de 18, în momentul acesta am 17 ani, iar în septembrie anul acesta am fost anunțați că primim dosarele respective iar eu fac 18 ani în ianuarie 2021, deci o să mă ajute la ceva școala respectiva sau ar trebui să mă bag din nou la o școală din oraș până să fac 18 ani? Sunt așa confuz.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Da, cu dosarul primit in septembrie, te poti inscrie la examene incepand cu ianuarie. Dosarele au valabilitate de 12 luni.
Nu e tocmai legal ce au facut cei de la scoala, normal ai voie sa faci scoala de soferi de la 17 ani si 9 luni; ei s-au grabit, ati facut scoala efectiv, insa pe acte vor trece ca ati facut scoala in termenul legal; probabil anul acesta.
Deci tu vei avea dosar cu scoala de soferi facuta in 2020, care expira undeva prin iulie-august-septembrie 2021; iti ajunge sa te folosesti de el, poti lua permisul.

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Scoala de conducere este valabila doar 1 an de la terminarea cursurilor. Daca vei face 18 ani in aceasta perioada atunci vei putea sustine examinarea pentru obtinerea permisului de conducere, daca nu vei face atunci va trebui sa repeti scoala de conducere.
P.S.Nu stiu cum ai putut face scoala de conducere de la 16 ani, avand in vedere prevederile art.29, alin.(4) din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4) Pot efectua cursurile practice de învăţare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice şi persoanele care nu au încă vârsta minima prevăzută de prezentul regulament pentru categoria sau subcategoria din care face parte vehiculul respectiv, dar nu cu mai mult de 3 luni înainte de împlinirea acesteia sau, dacă urmează cursurile unei instituţii de învăţământ preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an înainte de împlinirea vârstei."