| Matei3012 a întrebat:

Salut, am un atv hummer de 125cc semiautomatic(3+1) si la mine a nins si m-am gandit sa ies cu el pe zapada si coboram la vale cu a 3 a ca mie imi place viteza si inapoi la deal am auzit ca nu trebuie sa urci cu viteza mare si de obicei eu merg la deal cu a 1 a dar totusi mie mi se pare ca merge cam prea turat si ii dau a 2 a si nu stiu daca procedez bine ptc nu as vrea sa ii stric ambreiajul mai ales ca l-am luat nou si il am cam de 7 luni aproxmativ(tin sa mai mentionez ca merg cu el pe drum accidentat cu pietre ca sa nu ies pe drumul mare care e cu asfalt ptc n-am voie si na eu merg cu el pe drum accidentat cu pietre pe langa casa). Ba mai mult dupa ce m-am plimbat vreo 20-30 de minute cand am intrat in ograda cu el m-a apucat boala si am facut drifturi si m-am invartit cu a 2 a ca cu a 1 a era prea turat si mergea incet si iar nu stiu daca am procedat bine...si am observat ca s-a cam incalzit motorul, deci eu vreau sa-mi spuneti daca am procedat bine sa urc la deal pe drum accidentat cu pietre cu a 2 a si de drifturi banuiesc ca nici nu trebuia sa fac.
Deci spuneti-mi cu a cata sa urc la deal pe drum accidentat cu pietre(dealul la care m-am referit e destul de abrupt...binee nici chiar abrupt e inclinat cam la 20-25 de grade desenat pe foaie)

2 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"merg la deal cu a 1 a dar totusi mie mi se pare ca merge cam prea turat si ii dau a 2 a si nu stiu daca procedez bine"

o ok inceacă și a 3 a, dacă motorul nu "moare" și trage e tot ok, ai un motor bun

| cristimihailov a răspuns:

Adaptezi regimul de functionare la conditiile de drum