| Mark18sksns129 a întrebat:

Salut, am un Audi A6 c7 2.0 2012 ii bag ulei la 4, 5 zile este normal asa ceva fum nu scoate, are 110000 de km nu cred ca-i din cauza turbinei.
Am facut si schimbul de ulei, dar degeaba.

2 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca e 2.0 TFSI, e "normal", pentru ca e o alta serie de motoare ratate de grupul VAG. E traditie la ei. Au scris in manualul de utilizare ca e normal sa manance uleiul, si aia e, sa se descurce prostii. Rezolvarea este inlocuirea pistoanelor originale cu unele aftermarket, gandite de vreun SRL mult mai bine decat alcoolicii de la VAG.

Daca este 2.0 TDI, nu este normal sa manance ulei mai deloc, si probabil ai o problema acuta, cum ar fi un epurator defect sau o pierdere mare in turbina ori pe la vreun simering de supapa.

Si nu, consumul de ulei nu se manifesta prin fum, pentru ca masinile din ziua de astazi au foarte multe filtre pe evacuare + sistemul de recirculare, iar uleiurile din ziua de astazi sunt foarte subtiri si orientate spre reducerea noxelor/materiilor combustibile din ele. Dar oamenii au ramas cu mintea din 1960, si se uita ca fraierii in tobe. Eventual in tips-urile false din spoilere.

| relian a răspuns:

Nu crezi ca e din cauza turbinei de ce? Tocmai pe acolo consuma.Dar nu pe unde crezi tu, adica partea din evacuare, ci pe la admisie.
Turbina are 2 turbine, din care doar una este numita turbina, cealalta este numita compresor, pentru ca impinge, compreseaza aerul spre admisie.
Copresorul sau turbina care trage aer de afara si baga in admisie, pe la aia scapa ulei, apoi uleiui ajunge in conducte pana in intercooler, apoi usor usor is trasi vapori de ulei si arsi in cilindri.
Totul se face fara absolut nici un simptom laughing

Desfa conducata aia inainte de intercooler si iti garantez va cadea balta de ulei jos.
Uleiul care se consuma in felul asta nu da fum nu da absolut nimic.
Poti face 7 schimburi si tot nimic va fi, ai semiruingurile la compresor ciupite si se duce pe acolo uleiul.

Nu stiu de ce tocmai semeringurile alea se duc la turbina, nici eu nu am inteles de ce nu cele de la turbina, aia unde intra gazele arse si unde este tempratura foarte mare.

Pe acolo se intampla mai rar, iar cand se intampla spui cai locomotiva de aia de pe timpuri asa fum scoate.

Tu poate de aia spui ca nu crezi ca consuma pe la turbina, crezind ca ar trebui sa scoata fum sa vina pompierii.

Dar consuma pe partea pe unde baga aer, caz in care nu scoate pic de fum.
Este foarte usor de verificat, ai un colier la cnducta care vine de la turbina si intra in intercooler, desfaci, si verifici, dar iti garantez ca acolo este uleiul tau.

| Mark18sksns129 explică (pentru relian):

Am dus o la garantie si au spus ca imi schimba motorul este mai bine asa?

| relian a răspuns (pentru Mark18sksns129):

E bun, o sa ai motor nou, in punga odata folosit laughing