anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am un buget de 4000-4500 de Euro si vreua sa-mi cumpar o masina.
Caut ceva de maxim 2000cc pentru ca are taxele foarte mici.
Ma atrag foarte tare masinile coupe, e drept ca sunt tanar, am 18 ani si permisul de cateva zile.
Caut ceva pe benzina, sunt motoare mai fiabile decat diesel si la cat merg eu pe an (Maxim 25.000 KM) nu vad de ce s-ar merita diesel.
Ma atrage foarte tare BMW Seria 3 E46 Coupe 318Ci, dar am auzit de probleme la motoare, mai ales la cele de 143 de cai.
Ce as putea alege?
Va rog ajutati-ma!
Multumesc anticipat!
Numai bine!

3 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

BMW iti recomand doar daca stai intr-o zona uscata, si dreapta (Dobrogea, Oltenia...). Eu stau in zona muntoasa, si de exemplu, vineri noaptea am plecat undeva, era uscat pe jos peste tot, iar azi-noapte cand m-am intors, am condus mai mult de 100km pe zapada, in coloana dupa tiruri, printre utilaje de deszapezire. Daca aveam BMW, ramaneam dupa tiruri, si faceam 150km in 5 ore, nu in 3:45.
Iti sugerez sa te uiti putin si la Astra H GTC, sunt niste coupe-uri foarte reusite. Problema lor e sportivitatea poate putin cam exagerata, iti cam sparg ficatii si pietrele de la rinichi, daca n-ai asfalt neted in zona.
De asemenea, daca vrei BMW, poate te-ar interesa si un Mercedes coupe, de exemplu un CLK, dar spre rusinea mea, habar n-am daca au si motorizari pana in 2.0; Eu dintre BMW si Mercedes, am apreciat Mercedesurile, sunt mult mai sigure, derapeaza foarte greu, fata de BMW care te baga in sant imediat, si au un confort incomparabil cu BMW-urile, care iti rup "șelele", chiar si prin oras, cand ar trebui sa stai relaxat.

| Tudor_Tudor_1995 a răspuns:

M3 e46 nu are nici un fel de problema la motor, acum depinde si cum a fost intretinuta... Eu am un m3 e46 de 143 cp de 5 ani si am urcat si la 8000 ture, am luat cu el 270 is merge motorul ca nou...

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Tudor_Tudor_1995):

Bravo, dar la scoala ce note ai?
BMW M3 are o motorizare de 'cateva' sute de cai. Despre ce vorbesti e doar un seria 3.
Hai sa pastram o limita decenta, intre vise si realitate.