| Andrei16Cristian a întrebat:

Salut,am un chevrolet aveo sedan din 2007 cu motorizare de 1.2 1.6v 85cp,masina merge bine,trage,fuge,dar as vrea ceva mai bine,cum as putea sa mai adaug niste cai putere,maximul cat ar merge,indiferent de costuri? Va rog sa nu raspunda oricine,numai cei care se pricep la aceste lucruri,cel care imi va da cel mai bun raspuns, ii voi da funda, ideea este sa-mi spuneti cat mai multe si vreau sa-mi spuneti ce piese mi-ar creste puterea.Multumesc!

10 răspunsuri:
| HiTman08 a răspuns:

Schimba masina... la un motor de 1.2 ce sa-i mai faci ca si asa e mic.e si aspirat.te rogi de el sa faca o depasire

| Andrei16Cristian explică (pentru HiTman08):

Nu te rogi deloc de ea daca nu stii numai rasp,nu vreau sa ne certam,adica voiam sa intreb un expert, eu cred ca si la asta merge sa.i pun un filtru sport, o toba finala sau ceva de genu sa.i mai creasca puterea, dar am intrebat mai multi si au zis ca merge, de ce in ziua de astazi ies tot mai multe motoare de 1 litru si cu o herghelie de cailaughing

| HiTman08 a răspuns:

Motoare de 1.0 cu turbina supraalimentate... fiabilitate aproape deloc... inseamna ca nu ai condus un 1.9 diesel sau 2.0 evident cu turbo sa vezi cum trage de-mi spui ca 1.2 face minuni

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ai ce sa faci la 1.2, poate un filtru nou de aer sau vreo evacuare sport sa iti aduca 2-3cp in plus. daca te gandeai la vreun chip tunning sa iti iei gandul daca vorbim de 1.2

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru HiTman08):

Nu oprea vad rostul comparatiei unui motor de 1.2 benzina cu un 2, 0 diesel care are ditamai cuplul.

| MariusF23 a răspuns (pentru HiTman08):

Gandeste-te ca 0. 9TCe de la Renault e vandut de aproape 3 ani pe piata si niciunul nu a intrat in service pentru reparatie serioasa(gen turbina sau alte cele). As zice sa te mai gandesti. Daca vorbim de Volkswagen si celebrul lor 1.2-1.4TSI, iti dau dreptate, ala e motor de rahat.

| MariusF23 a răspuns:

Nu stiu daca face cineva chiptuning pentru motorul asta, dar merita o incercare... cu toate ca e cam scumpa si ar putea sa nu merite investitia. http://www.autochip.eu/......-16v-84hp/

| ȘefuLaValută a răspuns (pentru MariusF23):

3 ani nu e perioada de lauda.O perioada de siguranta probabil, pare f ok motorul.Si vor mai dainui Daciile/Renault-urile 0.9 TCe dupa 25 de ani pe strazi cum fac modele mai vechi? Nu, vor fu la fier vechi, doar caroseria de ele.Cei pasionati le vor mai ingriji.M-am convins de faptul ca daca vrei motor mic trebuie sa-ti cumperi masina pana in 70.000 km.Chiar daca e usoara masina.La Mondeo cretinismul merge departe rau si au pus un motor de drujba 1.0 Ecoboost.Cum ar putea sa traga un break cu 4 persoane si scule de 80 de kg in el? La 300.000 km o dai la dezmembrari si pe urma la fier vechi, asta daca nu cumva ai mila de masina si faci drumuri des in afara orasului.

| MariusF23 a răspuns (pentru ȘefuLaValută):

Aici iti dau dreptate, astea mici cu turbo nu vor dainui la fel de mult ca cele aspirate. Dar asta e directia in ziua de azi, masinile se fac doar pentru maxim 4-5 ani, nu ca inainte.

| Florian20405 a răspuns:

Salut!
Hai sa-ti zic din pacate dezavantajul motoareleor aspirate cum este si in cazul tau.Nu prea vei putea scoate prea muli cai din acest motor deoarece nu este turbo.Ii poti monta un filtru de aer sport, garantez, masina trage mai bine si se simte sau o resoftare+chip tuning, si te va ajunge undeva la maxim 13-15 cp in plus.Te intreb, se merita sa investesti atatia bani pentru doar maxim 20-22 cp in plus?
Eu zic sa o lasi asa, si cand te-ai plictisit de ea sa o vinzi si sa-ti iei ceva mai puternic.
Bafta!