| Santinela a întrebat:

Salut!
Am un Ford focus mk1 1.4 din care vreau să fac un proiect, știe cineva dacă pot să pun un motor 1.8T pe el?
Dacă da, de care?

3 răspunsuri:
| ValentinMihai78 a răspuns:

Dacă este motor original folosit de Ford pentru acest model, da se poate face schimb de motoare. Altfel este o operațiune mult mai complicată și nu poate fi făcută decât în un atelier auto.
Iar, un turbo, presupune modificări și completări structurale, tehnice și de stabilitate.

| relian a răspuns:

Vrei sa faci proiecte dar duci lipsa de cunostinte laughing eu zic sa te lasi de proiecte, pentru ca nu-s de tine.
Ca idee, trebuie sa cauti la masina aia ce motorizari au avut, apoi stii ce motoare pot fi instalate pe acea masina si din ce ani.

Cauti asta pe wikipedia la ford acolo da toate modelele, anii in care sau fabricat etc.

Nu poti pune orice motor chiar daca este mic, ori ca cel care la avut, daca e mai stiu eu din ce an.
Fiecare masina are un motor specific, modul de prindere, sau locul unde se prinde motorul de sasiu este diferit de la model la model, de ala an la an sau la ani la ani.

Sa pui un motor de la un alt model, aia necesita sa faci modificari sa poti prinde motorul de sasiu si de transmisie.

Cum am spus daca tu faci priecte de astea intrebind pe altii ce si cum se face, lasa-te de jobul asta laughing fa ceva la care te pricepi.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

În mare, orice motor poate fi pus pe orice mașină.
Există și Dacii cu motor 20V și tracțiune quattro.
Dar așa ceva nu se face doar schimbând motorul, din păcate.
Motorul 1.8T probabil este de la VAG, și are cu totul alte compatibilități la planetare, electronică și chiar suporți. Ai avea foarte mult de lucru.
Focus mk1 e o mașină mai atipică, compartimentul motorului este destul de înalt, față de Golf 4 și restul mașinilor pe care s-a pus 1.8T.
Te sfătuiesc să alegi un motor de la Ford, de la orice model de Focus, sau de la Mondeo 3 în sus, pentru că sunt compatibile cu mașina ta, cel puțin la partea mecanică. La electronică vor fi mici diferențe.
Există un motor Zetec 2.0 benzină, nu știu dacă e turbo sau nu, care dezvoltă 171cp.
A fost pus de fabrică pe Focus 1, modelul se cheamă ST170.