Din cate stiu eu:
-se face programare la RAR pentru identificarea masinii (costa undeva la 100 de lei).
- cu certificatul primit de la RAR se merge la un birou de scris acte unde se intocmeste contractul de vanzare-cumparare
- cu contractul se merge la primarie si se plateste impozitul pe masina
- se face asigurare RCA pe numele noului proprietar (daca numarul de inmatriculare va fi schimbat, atunci se asigura pe seria de sasiu)
- se plateste taxa de talon (nu stiu unde se incaseaza asta in capitala) si taxa de numar, daca este cazul
- cu toate documentele de mai sus se merge la serviciul inmatriculari auto
Dar cel mai bine te duci la inmatriculari auto, la informatii si te interesezi mai bine despre dosar
Taxa auto s-a platit la masina? Daca nu, trebuie platita pentru transcriere. Trebuie contract de vanzare/cumparare sau donatie, adeverinta ANAF in legatura cu taxa, talonul cu inscriptia "instrainat catre... la data de. Si adeverinta fiscala cum ca s-a platit impozitul pentru masina, de pe numele tau.
E procedura normala de vanzare cumparare. faceti contract, radiezi masina de pe numele tau, o ia mama ta la finante pe numele ei, platiti taxa de timbru daca e cazul, faceti rar ul, rca pe numele mamei si restul taxelor apoi la politie pentru inmatriculare
crypticturtle44 întreabă:
Stanmariusvasile întreabă: