anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut! Am un Golf 4 1.9 TDI 101 cai. În mers în treptele 3, 4, 5 se turează doar până la 3000. De mers merge ok, dar de ce se turează doar atât? Mulțumesc. Nu sunt martori. 115-120km/h top speed.

Răspuns Câştigător
| GoguDeFer a răspuns:

Ai mers cu el la un service ceva? Se poate sa aiba un limitator de turatii la motor... Sa nu-i dea voie sa treaca de un anumit nr. de turatii pentru a evita supraincalzirea. Unele masini, mai noi, au si un buton ce activeaza/dezactiveaza acel limitator. Las-o asa, e strict pentru siguranta motorului, pentru a evita supraincalzirea, pentru a creste durata de functionare, etc... Nu-i nimic de care ar trebui sa-ti faci griji, parerea mea.

| anonim_4396 explică (pentru GoguDeFer):

Ba este, pentru ca ti poate limita drastic puterea intr-o depasire si asta poate conduce la accident, moarte eventual happy Este foarte grav sa nu poti sa trece de 3000 de ture.

| nightghost96 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da așa este. Bine ai punctat. Chiar se simte în depășire. Parcă zăbovesc la infinit pe contrasens, îmi e și frică să mai depășesc.

| anonim_4396 explică (pentru nightghost96):

Un motor de 1. 9tdi 101cp este bun, e un minimum de putere in depasiri, dar nu e ceva care sa te prea bage in scaun. Cu atat mai mult cand nu poti trece de 3k ture. Eu am avut varianta 1. 6tdi 101cp pe o masina cu caroserie mai grea decat golful si in depasiri daca nu treceam de 3000 de ture nu prea putem. Am dus-o si la 3500-4000. Nu te juca...

Da păi o să mai schimb câte ceva pe la ea, poate îi dau de cap. Da o țin mai mult să mă duc din A în B distanță mici...

Te cred, dar ar fi indicat sa rezolvi problema. Nu merge cu ea asa. Iti limiteaza puterea maxim. Normal ca 120km/h e top speed pentru ca in treapta a5-a pe motorul la 120 cam spre 3000 de ture esti. Si nu cred ca ai 6 viteze. Masina aia poate merge si cu 170km/h daca nu ar avea problema ta, In fine, nu ca ai avea nevoie de asemenea viteze...

Da mai ales în Golf 4happy și 120 e mult.

Golf 4 nu am condus niciodata happy dar au fost masini reusite.

Da sunt rezistente și nu sunt așa pretențioase. Piesele sun accesibile... e ok. Am avut un Audi A4 b7 2.0 doar probleme am avut cu el, o grămadă de bani am pus în el și tot nu îl aduceam la adevărhappy. Pe când am făcut garnitura de chiuloasă s-a stricat turbo. Pe când am făcut turbo, s-au dus 2 injectoare... am trecut la Golful ăstalaughing măcar merge. Pot să mă folosesc de el cât de cât.

Faptul ca tu ai avut un exemplar de a4 b7 cu probleme nu inseamna ca modelul este cu probleme. Poate insemna doar ca masina aia avea. Depinde cine a condus-o inainte, iar daca ai luat o de la samsari, sansele sa fie praf sunt foarte mari happy Masini SH doar din Germania sau de la cunostinte cand vorbim de Romania. Restul sunt resturi amice, cu unele exceptii FOARTE RARE.

Da normal. Acel exemplar avea probleme. culmea că l-am luat de la un vecin.

Nu poti, prietene, sa mai ai incredere in nimeni cand e vorba de masini SH. Cel mai bine o iei si o verifici de accidente cu seria de sasiu si o duci si la un mecanic inainte de achizitie si aia e...

Am schimbat filtrul de aer la Golf și acum merge big grin

happye bine

17 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Viteza maxima pe care o duce e doar 120 km/h sau cu atat ai mers tu maxim?

| nightghost96 a răspuns (pentru Simpatic):

Atât mai merge mașina

| nightghost96 a răspuns (pentru Simpatic):

Cu ultima treaptă, a 5 a, și pedala până jos nu merge mai mult de 120

| Simpatic a răspuns (pentru nightghost96):

Acum ca are o problema, noua ducea undeva la 188 km/h cat zicea producatorul, sa zicem ca motorul uzat care dupa ani de zile mai pierde si din caluti dar un 160-170 tot ar duce.
Mergi cu ea la un service dotat cu de toate sa iti caute si rezolve problema; sa puna o diagnoza pe ea, sa faca teste etc
E o problema cu limita asta la 3000 RPM si nu e ok