| VladGab a întrebat:

Salut, am un golf 6 motorizare 2.0 tdi
Problema este consumul, in bord imi arata consum de 5-6 dar arde prea repede motorina, mentionez ca nu are nici un martor aprins in bord!

1 răspuns:
| relian a răspuns:

La bord arata 5-6 dar arde repede motorina, asta ce vrea sa insemne?
Mergi la benzinarie, fa plinu, da km la zero, circula pana cand sa zic, mai ai 1 sfert de rezervor, mergi iar la benzinarie, faci iar plinu, vezi cita motorina intra, ai in bord citi km ai mers, in felul asta ai consumul real, nu ce iti arata in bord.
In bord poate sa iti arate ca ai consum zero, mai ales daca staio pe loc cu motorul oprit consumul este zero asa este?

Asta inseamna ca consumul este zero? Arde motorina rapid, adica se consuma rapid, asa si? Daca faci multi km este si normal sa se consume rapid.
Daca nu dai detalii, cita motorina, citi km doar sa spui arde motorina rapid, logc ca arde ca asa functioneaza prin ardere laughing de aia ii zice motor combustie interna, ca arde un combustibil, adica motorina, benzina etc.

Nu vad la bord ce martor sa ai aprins in cazul in care consumul ar fi mai mare decat cel afisat la bord. la bord poate sa iti afiseze cum am zis orice, nu stie computerul de ce ai consuma mai multa motorina, sau cel putin atita timp cit nu exista o piesa ceva defecta, calculatorul isi vede de treaba lui, nu iti aprinde lumini, alo vezi consumi prea multa motorina.

Daca ar fi senzori defecti, aer sa intre cu probleme, atunci fii sigur ca te anunta.
ASsa si daca ai rotile moi, consumul este mare, comparativ cu cand le ai mai umflate decat normal.
Deci daca ai consuma mai mare decat trebuie, ori pierzi motorina, ori indirect cum este exemplu cu rotile iti duce consumul acolo.

Dar sa stii ce consum ai real, fa cum am zis, apoi stii daca ai 5-6 sau 8-10 ori ce consum spui tu car fi mare.