| RaDavid a întrebat:

Salut,
Am un passat B6 2.0 TDI din 2009, aseara ma plimbam prin oras cand deodata am simtit ca masina nu mai trage, apoi m-am uitat in bord si am vazut martorul bujii incandescente, acesta palpaie incontinuu si nu se opreste deloc, tin sa mentionez ca aveam si checkul aprins dar de mult timp, masina nu mai tragea, se tura foarte greu si nu tragea, Am fost si am pus-o pe tester si a dat niste erori: P261A, P0047, P2426, P261C, mecanicul mi-a spus ca cel mai probabil ar putea fi ceva electric, cum ar fi o siguranta arsa sau un cablu ros pe sub panoul de sigurante si nu ceva la partea mecanica. Daca ati intampinat aceasta problema cum ati rezolvat-o? Am dus masina acasa iar mai apoi mi-a aparut inca un martoracesta fiind de la becuri, cum ca acestea nu ar functiona, dar m-am dat jos sa ma uit si functionau toate, ce ar putea fi?

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ce mai cauti in oras cu o vechitură, vinde o la rabla, numai baga bani in reparatii ca repari una se strica alta, asa sunt masinile vechi.

| relian a răspuns:

Poate ca ai sobolani, tu cum te plimbi seara cu masina in oras, vii acasa noaptea, motorul este cald, sobolanii se duc pe motor si stau pe acolo, dar neavind ce sa faca, mai rod si cabluri.

Asa ca ar fi bine sa cauti asa pe deasupra macar sa vezi daca nu cumva ai cabluri roase sau mizerie de sobolani pe motor.

Cum spune cineva pe aici codurile ce le ai arata:

-P261A tine de pompa auxiliara, masina ta cred ca are o a doua pompa care circula antigelul, asta fiind electrica si este sutuata undeva deasupra pe motor, exact unde stau sobolanii la caldura.

-P0047 este selenoidu de la turbina, selenoid care desigur are cabluri, deci sigur is pe alea lea ros sobolanii.

-P2426 probleme la EGR si ala are cabluri, este situat tot asa pe motor pe acolo prin centru, deci tot in calea unde stau sobollanii.

-P261C tine tot de pompa de antigel, aia electrica de la primul punct, cablurile sunt roase si fac atingere pe undeva cu masa motorului.

Problemele astea nu-s probleme mecanice, cine ti-a spus a avut dreptate, dar nu la dus capu sa ridice capota si sa verifice? Cablurile astea pot fi verificate destul de usor, is cam la vedere.

Daca nu sunt roase de sobolani, nu vad de la ce ar fi asa.Mai toate sunt in sus pe motor, nu sunt cabluri care sar afla sub motor, sa spui ca ai fi agatat ceva si a rupt cablurile.
Dar nu-i rau sa verifici si sub motor, mai mult ca sigur eu merg pe sobolani.

| RAdriana2IFH a răspuns:

P261A – Probleme la pompa de recirculare a lichidului de răcire.
P0047 – Problemă la circuitul de control al turbosuflantei (posibil electrovalva N75 sau un fir întrerupt).
P2426 – Problemă la supapa de control a răcirii EGR-ului.
P261C – Defecțiune la pompa de apă auxiliară.