| timisoara a întrebat:

Am un prieten foarte bun ce vrea sa imi vanda un polo motor de 1000 cmc benzina cu 2 usi.Masina e fabricata in 1998. Dar vreau sa stiu niste parerei despre ea...Cam cu cat merge la ora? Cam care i-ar fi consumul? Sunt costisitoare la piese? El cere 1000 de euro pe ea, inscrisa.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Prinde mai mult decat ai tu nevoie stai linistit.

inscrisa, inscrisa dda esti sigur ca nu trebuie platita taxa... poate ai vreo supriza.

in rest ce sa iti zicem masina veche de 16 ani cum tio fi norocul la intretinere

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

La 100km/h, dupa ce am trecut un hop care in alte masini abia se simtea, am crezut ca se desprinde de pe sol. Nu mai zic ca auzeam cum suiera vantul pe afara inca de la 60km/h, pozitia in scaune fiind cu urechea lipita de geam, si parul ciufulit in plafon. Cand iei un pasager in dreapta, trebuie sa sugeti burta amandoi, ca sa inchideti usile. Daca scapi o basina, ai sanse s-o faci break. Cam impresia asta am avut-o.
Cat prinde... Cred ca te referi la posturi radio. Casetofoanele Volkswagen sunt ok, prin posturi mai bine decat multe aftermarket-uri. Daca te refereai la viteza, trece de 50km/h cu orice motor, deci prinde mult mai mult decat ar trebui sa fie omologat ca viteza maxima, la ce torpedo de caroserie are.
Consumul la 1.4 a fost mult mai mare decat la Octavia 1.6, din cauza ca e genul de masina care "demareaza" constant, adica inertia e egala cu 0, aerodinamica fiind la pamant.
Costurile la piese sunt reduse, ca la orice VAG de parliti, facut probabil din surplusul de material care se taie de pe piesele de Golf, inainte de a intra la finisat.
Eu zic ca 1000e e cam mult, pentru un sfert de masina nereusita, atat de veche.
P.S.: Consumul la asta de 1.0 s-ar putea sa fie ok, dar sa nu iesi din oras decat daca ii pui vesta verde cu benzi rectorizante, si mergi cat mai pe dreapta, daca se poate pe acostament. Grija mare la vant.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

O masina din 98 e bine daca inca mai merge, gandeste-te ca are 17 ani. Depinde foarte mult cum este inscrisa (cu sau fara taxa platita) pentru ca tot ce s-a inscris inainte de 2007 este fara taxa platita si atunci 1000 de euro este enorm.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este destul de buna oferta, dar verifica daca taxa de mediu este platita si nerecuperata.Mergeti cu ea la un service autorizat Volkswagen sau la un mecanic bun care s-o verifice(de rugina,motorul, sasiul, rotile, instalatia electrica, etc.). Merge oricum peste 130 km/h si consum cred ca e undeva pe la 5 - 6 %. Cauta si pe internet informatii si veti vedea voi mai departe. happy

| Negrea_Gica_1996 a răspuns:

Depinde cum a fost intretinuta.Cati km are si chesti de genul asta.E bine daca este inscrisa dar ai grija as fie sa fie si taxa platita. Oricum nu e mai mult de 200 de euro.Ai grija sa mearga toate dotarile.Sigur prinde viteza legala in tara dar prinde si in jur de 160km/h.(O viteza mai sigura) Ca, consum consuma in jur de 3 la suta.Merita in jur de 1000 de euro doar daca indeplineste conditiile de le-am scris mai sus.Ca masina depinde de preferinte si asteptari