Hai sa-ti spun, la scutere este bine de stiut fie ca sunt in 2 timpi sau in 4 timpi
uleiul trebuie sa fie 100 % sintetic! La motoarele in 4 timpi racite cu aer trebuie uleiul 15w-50 iar pentru motoarele racite cu apa 10w-40, scrie undeva mare sa le vezi tot timpul! Sfatul meu, du-te si schimba-l cu unu 15w-50 sintetic 100% si nu te mai lua dupa parerea altora, sfatul meu! Salut, time!
Pai el e 10w-50, sintetic 100%, care e diferenta dintre 10w-50 si 15w-50?
Este diferenta de vascozitate in functie de temperatura de lucru al motorului si clima! 10w-50 este recomandat mai mult pentru motoarele de pista care functioneaza la turatii foarte mari, cand 15w-50 este recomandat pentru motoarele de strada, deoarece la turatii mici ale motorului (la relanti) vascozitatea ramane constanta.
Dar parerea dumneavoastra care e., este strict necesar sa il schimb.,? intrucat este luat din oras, si mi-ar lua ceva timp (si bani) sa ajung acolo.
Nu este obligatoriu dar de tinut minte, pana la urmatorul schimb, (3000 de km ). Dupa acest numar de kilometri, uleiul isi pierde din calitatile sale! Vascozitate, capacitate de lubrifiere! Nu mai merge pe parerile romanului, las' ca merge si asa care nu-i deloc adevarata, merge doar pana intr-o zi! Nu cei care iti dau sfaturi proaste de cele mai multe ori iti platesc reparatiile la un motor! Avand in vedere ca nu treci de 8000 de ture cu mororul tau, poti sa-l folosesti linistit si in siguranta! Salut!
Da inteleg ce vrei sa zici acum uleiul il schimb total si sunt abia la 2000 km mersi de la ultimul schimb total. Iti multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsuri.
Pentru putin, time!
RAY întreabă: