anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,Am un Seat Altea 1.6 2004 si a inceput compresorul Ac sa faca un sunet urat de fâșâit, cand am fost la service mi s-a spus ca trebuie altul, dar întrebarea e, pot schimba doar rola? Ar face o diferenta sau trebuie cu totul schimbat?

3 răspunsuri:
| badpanda a răspuns:

Se poate inlocui doar rulmentul.
Exista service-uri doar de AC incearca la ei.Un mecanic de duzina nu se complica cu AC-ul, in afara faptului ca nici nu-l duce capul.

| Simpatic a răspuns:

Eu zic sa mai cauti si in alte serviceuri sa verifice sa vezi ce spun, compresorul e destul de scump de la AC, pe de alta parte daca el trebuie schimbat nu poti face nicio branza schimband o rola sau ce spui acolo.
Parerea mea cauta un service bun pe care sa te poti baza si daca iti spune sa il schimbi strange bani si pune un compresor nou, desi costa ceva banuti.

| relian a răspuns:

Daca aia au spus ca trebuie alt compresor inseamna ca compresorul este dus,ala este defect si nu ambreajul ce spui tu rola aia.
Rola aia este un ambreaj care cupleaza sau decupleaza fctie de ce ceri tu compresorului,ori cupleaza mai mult sau mai putin,compresorul la masini este varaiabl.

Daca se aude un fasait ar putea fi de la valvele compresorului sa scape freon inapoi cand pompeaza si de acolo problema,deci il arunci la gunoi daca e asa,compresoarele sunt inchise ermetic toate si cele de la case si cele de la masini,deci alea nu se repara,nu ai cum,nu ai ce.

Bine eu spun daca ar fi sa fie valvele de la compresor,asta sa vezi trebuie sa pui ceasurile pe AC si vezi,deci aia tiau verificat in ce fel? Cand zic ceasuri ma refer la ceasuri de presiune cu furtune ce se folosesc la aparatele de aer conditionat,acolo vezi presiunea pe sistem,vezi daca compresorul ala suge,daca pompeaza,daca scapa atunci cand se aude fasaitul se vede acolo pe ceas scade presiunea pe high.
Daca ar fi fost stricat acel ambreaj, nu stiu tot ce se poate, trebuie sa ai masina in fata sa iti poti da seama.
Deci daca cei de la servici se pricep si au spus ca trebuie alt compresor, atunci aia e trebuie sa cumperi altul.
Sint compresoare originale care is mai scumpe, dar sunt si sftermarket care is ieftine.Tu pui la junghiul ala de masina unu aftermarket, nu are rost sa pui piese originale la fiare vechi.