| Gaox09 a întrebat:

Salut, am un Tiguan 2011 automat in momentul cand accelerez si reduc se aude un scartait pe fata, ce ar putea sa fie? Nu se pune problema de discuri si placute deoarece acestea sunt noi.

2 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Din ce spui tu normal n-are a fwce frinele pentru ca ai spus ca accelerezi dupa care reduci, deci reduci nu pui frina.Acum daca redusu asta e prin punere de frina atunci frinele scirtie sigur. Daca is noi ce? Depinde ce placute ai si ce discuri is.Depinde din ce material is facute, cele mai ieftine scirtie indiferent ce leai face.Chiar si cele din ceramica scirtie.Sa nu scirtie deloc pui placute si discuri de la dealer, sau daca stii exact ce folosesc aia si gasesti altundeva dar exact acelasi mai ieftin pui si n-o sa mai scirtie deloc.De ex daca ai vazut mercedes, bmw, audi gentile se fac negre de la placute, ei alea si facute mai moi sa nu scirtie si sa aplice o frina cit mai buna.Bine ca nu doar placutele is facute asa ci si discurile.Recent am facut o prostie ma rog e alta poveste sia trebuie sa schimb un disc insa placutele au ramas aceleasi de la dealer adica, discu l-am luat din asta ieftineala si ce crezi scirtie.De ce? Pt ca discul este probabil f dur.Deci poti sa pui tu noi in fiecare zi ca tot or sa scirtie.Depinde ce folosesti, deci depinde calitatea.Si cand mai auzi pe unia ei platesti brandu, platesti marca platesti sigla bla bla.Nu platesti pentru calitate ala e adevaru.Dar vorba aia multi vad putin cunosc.Deci asta e n-ai ce face mergi asa ca nu se mai merita sa schimbi nimic.La urmatoarea schimbare inlocuieste si discurile.asta daca o sa pui ceva mai de calitate.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Am avut placute noi care scartaiau ca naiba.
Pana la urma le-am dat jos si am pus unele mai scumpe.