Nu ai inteles bine! dai de permis la 16 ani numai pentru categoria A1 adica scutere peste 49cmc pentru ca sau intamplat foarte multe accidente si cu suma de 50 lei oricine isi dobandea atestatul pentru a conduce scuter! cea ce multi nu stiau ce ii semnu STOP
A da mi-am amintit! De la 16 ani poti incepe scoala de soferi pentru categoria B numai cu conditia sa fii la Scoala (Liceu)cu profil auto care poti incepe scoala acolo la ea de la 16 ani!(Liceul Transporturi)
Pai nu cred ca o sa fie accidente cum spuneti voi, pai atuncea instructorii pentru ce mai sunt? si inca ceva in america cum e voie sa dai de permis de la varsta de 16 ani si nu sunt accidente.
Iti dai seama cati o sa moara daca se aproba legea asta? n-ai sa vezi chestia asta in Romania. poate dupa vreo 20 de ani putin probabil
Si eu am auzit asta.
Nu stiu daca e adevarat 100%.
Vom vedea pe viitor daca se va aproba legea.
SUBCATEGORIA B1: autovehiculul cu trei sau patru roti avand masa proprie peste 400 kg, dar nu mai mare de 550 kg, si echipat cu un motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cm 3 sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h; nu stiu cat ai inteles da esentialu este ca NU poti conduce orice la 16 ani ceea ce este FOARTE BINE poti da pentru subcategoria A1 care te lasa sa conduci motociclete de pana la 125 cm3
La legea aia inca se mai discuta, poate iar pana se aproba(daca se aproba) tu ai facut deja 18 ani(adica anul viitor).
Eu sper sa nu fie adevarat. Un copil la 16 ani se gandeste doar la cum sa se dea mare si sa pice "bine" in fata prietenilor, nicidecum la cat e de riscant sa conduci cu viteza. Iar daca intr-adevar este asa, vom avea mai multe accidente rutiere decat pana acum...Prin urmare, nimic bun!
Nu cred ca e adevarat. Ca sa condici masina trebuie sa fii macar student la facultate sau sa ai un liceu ca liceu si scoala tine cam pana la 18 ani deci nu cred ca e adevarat si sigur nu e.
Da, e pusa de mult, dar nu dai permis adevarat o sa ai voie sa conduci masini foarte mici adica masini cu 2 locuri mai mici ca Tico is foarte mici.
Nu cred si la 18 ani daca dai de permis tot faci accidente dapai la 16 ani si chestia cu permisu la 16 ani e numai asa ca sunt smecher si conduc masina la ce iti trebuie masina la 16 ani?
Hi. Da poti sa dai de permis la 16 any dar nu la masina ci la motorete, atv-uri, si altele
mult noroc la permis
funda imi dai?
Salut ba e adevarat poti sa dai la carnet pentru motocicletele cu motor de 125 cmc.A1 se numeste categoria si dai de la 16 ani. imi dai funda
Poti sa ai de la 16 ani carnet dar numai pentru motociclete cu o capacitate cilindrica mai mica...
Stanmariusvasile întreabă: